23948sdkhjf

LEVs landsformand skuffet over udskudt aftale på handicapområdet

Regeringen og Dansk Folkeparti vedtog mandag at udskyde beslutningen om, hvem der fremover skal drive de specialiserede institutioner, der i dag er drevet af regionerne.

Den beslutning vil de først træffe til august, fremgår det af aftaleteksten.

Landsformanden for LEV, foreningen for udviklingshæmmede og pårørende, Anni Sørensen, er skuffet over, at parterne ikke har vedtaget noget konkret nu.

- Når DF og regeringen i aftaleteksten taler om en fremtidig placering i en decentral struktur, så lyder det på mig, som om der allerede er taget stilling. Staten vil ikke tage noget ansvar i en ny struktur, og meget peger i retning af den kommunalisering, som regeringen oprindeligt lagde op til. Det vil sætte ekstra turbo på den ulykkelige afspecialisering, som vi har set siden kommunalreformen i 2007, siger hun.

Landsforeningen LEV:

LEV er en privat landsdækkende forening for mennesker med udviklingshæmning, pårørende og andre interesserede - dannet i 1952.

Hun mener, at det er et kæmpe problem, at den politiske aftale slet ikke forholder sig til behovet for en national specialeplanlægning og en ny finansieringsmodel for tilbuddene.

- Det afgørende må til enhver tid være, at mennesker, som har behov for en specialiseret indsats, også rent faktisk får den – og det er der intet som helst bud på en løsning af i den her aftale. Det kan kun sikres ved også at se på specialeplanlægning og en anden finansieringsmodel. Ellers vil vi fortsat have en stigende gruppe sårbare mennesker, hvis grundlæggende trivsel afhænger af, om de bor i en kommune, der synes, at den har råd. Og det er ikke acceptabelt, siger Anni Sørensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11