23948sdkhjf

Frivillige sejrer: Nu må turbussen køre helt op til ældrecenter

Hvor må minibusserne holde?

Det spørgsmål har trukket tænder ud for en gruppe frivillige omkring ældrecenteret Nygårds Plads i Brøndby.

De har været trætte af, at de ikke kunne få lov at bruge centerets handicapparkering til de minibusser, der kører de ældre på ture. Det har betydet, at busserne måtte holde længere væk, og det har sat begrænsninger for, hvilke ældre der har kunnet deltage i udflugterne.

Det skriver Sjællandske.

Men nu har de frivillige vundet sagen, og nu må busserne køre helt op til centerets indgang og bruge handicapparkeringen.

- Jeg er en meget glad mand. Det her vil betyde rigtig meget for os, når vi kører ture med beboerne, siger Freddy Rasmussen, der er formand for den frivillige forening Nygårds Støtterne.

Ministeren ændrer regler Og afgørelsen kan også få betydning for andre plejecentre.

Problemet har været, at skilte til handicapparkering kun udstedes til private personer, og ikke sponsorerede minibusser, som blandt andet bruges til udflugter.

Støtteforeningen fik blandt andet hjælp fra politiker Matthias Tesfaye, der har rejst sagen for transportminister Ole Birk Olesen.

Nu har ministeren meddelt, at bekendtgørelsen kan ændres, så den type minibusser kan få udstedt et institutionskort til handicapparkeringen.

Ændringen forventes at træde i kraft i løbet af foråret.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078