23948sdkhjf

DM i SOSU skal trække flere til faget

På torsdag den 4. april går tæppet til DM i SOSU. 10 social- og sundhedsassistentelever træder op på SOSU-scenen for at vise faget og dyste om titlen som Danmarks bedste social- og sundhedsassistenter

Når 10 seje elever på social- og sundhedsassistentuddannelsen stiller op til årets DM i SOSU er der flere ting på spil. Både titlen som Danmarks bedste social- og sundhedsassistenter og at vise den brede og dybe faglighed, der ligger i uddannelsen.

DM i SOSU 2019 holdes i forbindelse med DM i Skills fra den 4.-6. april i Arena Næstved. Set i lyset af udfordringerne med rekruttering til social- og sundhedsfaget og uddannelserne er det glædeligt, at SOSU-faget igen i år er flot repræsenteret ved den store begivenhed, mener sekretariatschef i Danske SOSU-skoler, Michael Esmann.

Søgningen trænger til et boost

- Forårets ansøgningsrunde til ungdomsuddannelserne viser desværre, at en smule færre af de unge fra grundskolen vælger SOSU-retningen end sidste år. Vi har brug for at booste søgningen til SOSU-uddannelserne, blandt andet ved at vise SOSU-fagligheden og de mange kompetencer og muligheder, der er under og efter uddannelsen, siger Michael Esmann.

DM i SOSU begynder torsdag den 4. april kl. 10.25. De 10 deltagere dyster parvis alle tre dage i fem forskellige cases, der belyser social- og sundhedsassistenternes mange kompetencer og opgaver. Ud over selve konkurrencen har de besøgende mulighed for selv at prøve kræfter med SOSU-faget på prøv, mærk og føl-standen, ligesom de også kan få indsigt i uddannelsen som pædagogisk assistent på demostanden.

I pauserne under konkurrencen vil der på SOSU-scenen være konkurrencer for besøgende samt interviews med elever, borger, forældre og repræsentanter for arbejdsgiverne og faglig organisation, der giver indsigt i hverdagen og mulighederne på skolen og i praksis både under og efter uddannelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126