23948sdkhjf

Private skal stå for al hjemmepleje i Gribskov Kommune

Der tegner sig et flertal for, at Gribskov Kommune ikke skal oprette en enhed, der kan tilbyder borgerne hjemmehjælp, når kontrakten med det private selskab Attendo udløber ved årsskiftet.

Det siger borgmester Anders Gerner Frost (Nytgribskov) til Frederiksborg Amts Avis forud for det første møde i økonomiudvalget efter en nykonstituering i Gribskov byråd. Venstre har nu fået en støre del af vigtige udvalgsposter, som ellers var blevet fordelt internt mellem de øvrige partier.

Ny konstitueringen ses blandt andet i udvalget Ældre, Social og Sundhed, hvor socialdemokraten Pia Foght på formandsposten blev skiftet ud med Birgit Roswall fra Venstre. Førstnævnte er en varm fortaler for, at kommunen skal overtage hjemmeplejen, mens Venstre-kvinden går ind for, at private fortsat skal have mulighed fort at byde på opgaven.

Den ny konstituering har intet med de interne forhold i Socialdemokratiet at gøre, siger Anders Gerner Frost (Nytgribskov) videre.

Socialdemokratiet har i dag kun tre medlemmer af byrådet. To af de fem medlemmer, der blev indvalgt ved valget i november 2017, er nu løsgængere. Først sprang Betina Sølver ud, og den 12,. marts i år var det byrådets 1. viceborgmester Bo Jul Nielsen.

- Ny konstitueringen er en følge af, at vi i forbindelse med seneste budgetlægning også besluttede at se på udvalgsstrukturen efter et år. Venstre var ikke med i den oprindelige konstituering, men gik med i budgetforliget. Det er derfor naturligt, at Venstre også kommer med i en konstituering, siger Anders Gerner Frost.

Det ene udvalg, som helt nedlægges, er Miljø, Klima og Kyst, der havde Michael Hemming Nielsen (Enhedslisten) som formand. Tidligere hed det udvalg, som havde den type opgaver at gøre, teknisk udvalg, men ved konstitueringen oven på valget i november understregede Anders Gerner Frost, at det ny navn skulle understrege, at miljø og klima står højt på dagsordenen.

- Disse spørgsmål skal stadig stå højt på dagsordenen, men nu lægger vi udvalgets arbejdsområde over i udvalget Udvikling, By og Land, som nu får 11 medlemmer mod ni i dag. Denne ændring skyldes først og fremmest, at de to udvalg ofte arbejdede med de samme sager, og at det er den samme forvaltning, som skal arbejde for begge udvalg. Det bliver et udvalg med mange arbejdsopgaver. Derfor kan det blive aktuelt med flere møder end det har i dag, siger Anders Gerner Frost.

Det andet udvalg, der nedlægges, er Forebyggelse og Idræt, som har haft Trine Egetved (K) som formand. Alle spørgsmål vedrørende idræt, lægges nu ind under Børn og Familie-udvalget, som fra 1. august får Natasha Stenbo Enetoft som formand, mens nuværende formand Sisse Krøll Willemoes bliver næstformand.

Bo Jul Nielsen, som meldte sig ud af Socialdemokratiet for at blive løsgænger, bevarer posten som 1. viceborgmester, men må give afkald på næstformandsposten i Udvikling, By og Land, samt de to lønnede formandsposter i Gribvand A/S og Gribvand Spildevand A/S, som nu overtages af Janich Petersen (V).

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126