23948sdkhjf

Privat pleje kan redde ældres bad

Når det udelukkende er hjemmehjælpere fra private virksomheder, der skal tage sig af plejen til de ældre, er det ikke nødvendigt at skære antallet af bad ned fra fem om ugen til ét. Det var der ellers lagt op til fra administrationens side i Gribskov Kommune. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Men nu hvor den politiske stemning går i retning af at droppe at oprette en kommunal hjemmeplejeenhed, ser situationen anderledes ud. Ifølge borgmester Anders Gerner Frost fra NytGribskov ville det koste 10 millioner kroner alene at oprette en kommunal enhed.

- En direkte konsekvens af det, ville være, at vi skulle ud og spare på servicen. Vi vil hellere bruge penge på borgerne, siger han.

Derudover er man med private leverandører blandt andet sikret, at man kender priserne for plejen over en længere periode, forklarer formand for særudvalget Ældre og Udbud, Pernille Kromann Sams (NytGribskov).

- En af de helt store forskelle er, at man ved, hvad prisen er med en godkendelsesmodel uden udbud og uden kommunal enhed. Det er mere usikkert med en kommunal enhed, siger hun.

- Med en godkendelsesmodel uden kommunal enhed, har vi mulighed for at fastholde serviceniveauet, lyder hendes vurdering.

Hjemmeplejens fremtid skal endeligt afgøres på et ekstra Økonomiudvalgsmøde på tirsdag samt på byrådsmødet efterfølgende.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127