16 nyslåede demensambassadører
Et samarbejde mellem en gruppe frivillige og det kommunale demensområd har netop udklækket 16 nye demensambassadører i Hedensted Kommune.
De frivillige har fået overrakt diplom og navnskilt af næstformand fra udvalget i Social Omsorg, Birgit Jackobsen, som bevis for at de har gennemført en nyoprettet Frivillig Demensambassadør uddannelse.
Uddannelsen er udarbejdet i samarbejde mellem underviser Mette Søndergaard, Demensteamet og Frivilligkoordinatoren i Hedensted Kommune. |
Uddannelsen er målrettet alle frivillige i Hedensted Kommune, der tør gøre en forskel for mennesker med demens. Det kan være ved at inkludere i den aktivitet, de allerede udfører eller i opstart af nye aktiviteter.
- Det har været vigtig for os, at de frivillige ikke forpligter sig til at tage en masse nye opgaver, men i højere grad inkludere mennesker med demens, eller bidrage til at mennesker med demens kan blive i de aktiviteter de deltog i inden de fik demens, siger Marianne Røjgaard, der er demenskoordinator i Hedensted Kommune.
Det betyder man nu kan møde frivillige i Hedensted Kommune med et særligt navneskilt som indikere man er frivillig Demensambassadør.
- Baggrunden for at starte uddannelsen var, at vi ønsker at flere mennesker med demens kan blive inkluderet i livsgivende fællesskaber. For i Hedensted Kommune skal ingen være alene med demens, siger Marianne Røjgaard.
Målet med de nye ambassadører er, at flest mulige foreninger i Hedensted Kommune, har en Frivillige Demensambassadør. Så uanset hvor man opsøger aktiviteter, vil man blive mødt af en frivillige der har en viden om demens, og kan inkludere i livgivende fællesskaber, fortæller Marianne Røjgaard.
Tiltaget skal bidrage til Hedensted Kommunes Vision om at ingen er alene med demens, og et bidrag til vores demensvenlighed. • Demens og kommunikation • Aktiviteter og motivationsforme • Sådan gør du en forskel og demensvenlighed |