23948sdkhjf

Nordjysk hospice indviet med royalt snoreklip

Det var med kongelig deltagelse, da Nordjyllands nyeste hospice blev indviet 9 maj.

Hospice Vangen i Nørresundby blev officielt indviet af H.K.H. Kronprinsessen, som klippede den røde snor ind til de splinternye hospicebygninger.

Hospicechef Anette Agerbæk er utrolig stolt og glad over, at Kronprinsessen ville deltage i indvielsen af det 2.499 kvadratmeter store hospice.

- Det har været en god dag. Vi har fortalt Kronprinsessen om alle de tilbud, som vi kan give de meget syge og terminale patienter, som får plads på det nye hospice. Hun var meget interesseret i at vide, hvordan vi arbejder med at lindre patienterne, siger Anette Agerbæk.

Foruden snoreklip og officiel indvielse blev Kronprinsessen også modtaget af en af hospicets nuværende patienter, 71-årige Lilly Kristine Vammen Jensen. Ved ankomsten overrakte Lilly en buket til Kronprinsessen, ligesom de to senere mødte hinanden i en mere privat ramme i en af de nye patientstuer.

Indflytning 23. maj
Det er den selvejende institution KamilianerGaardens Hospice i Aalborg, der nu flytter til Nørresundby. Det nye hospice er placeret ud til rolige omgivelser og fredskov i det nordøstlige Nørresundby. 

Når KamilianerGaardens Hospice er endeligt flyttet fra de nuværende lokaler i Aalborg Vestby, bliver overgangen samtidig markeret med et navneskift til netop Hospice Vangen. De første patienter flytter ind på Hospice Vangen 23. maj.

Den nye bygning rummer 15 sengepladser til terminale patienter, og der er blevet plads til det palliative team fra Aalborg Universitetshospital, der arbejder for at lindre patienterne både fysisk, psykisk, socialt, eksistentielt og åndeligt. Derudover rummer den nye bygning hele den store frivillige organisationen, som er bygget op omkring hospicet. 

Samtidig er der bygget med fokus på både social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed. Det betyder også, at materialer, farver og udsmykning af bygningen er nøje udvalgt i forhold til bæredygtighed og i forhold til brugernes behov.

Hospice Vangen er opført som OPP-projekt (offentligt-privat-partnerskab) af et konsortium bestående af Trigon A/S og Trigon Holding A/S med underleverandørerne Friis & Moltke og Sweco Danmark. 

Hospicet er Region Nordjyllands første OPP-projekt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.391