Kokkeelever tryllede i køkkenet på Grevinge Plejecenter
Hvide duge og gourmetmad ud over det sædvanlige. Det var, hvad beboerne på Grevinge Plejecenter i Odsherred Kommune torsdag i sidste uge havde set frem til.
Kokkeeleverne fik deres sag for, for det ældre publikum er vant til at få maden serveret præcist - og de ved, hvad de kan lide.
Kravene blev i den grad honoreret, fortæller plejehjemsleder Lisbet Pedersen.
- Vi havde forberedt eleverne på, at præcision med tiden er afgørende. Og maden stod klar præcis klokken 12.00!, fortæller hun.
Middagen var i det hele taget en god oplevelse for alle, fortæller hun.
- Maden var bare rigtig lækker og kokke–eleverne fik stor ros. De havde også taget højde for de ældre, der har synkebesvær, fortæller hun.
Det var elever fra EUC Nordvestsjællands afdeling i Fårevejle, der diskede op med lækkerierne.
Til Dagbladet Sjællandske siger frivilligkoordinator Dorthe Friis Jensen:
- Det er et led i vores arbejde for at inddrage civilsamfundet i vores hverdag, så plejehjemmet ikke bare er en lukket ø, siger Dorthe Friis Jensen.
Der var både tjenerelever og kokkeelever blandt de unge.
Dorthe Friis Jensen håber, at mad-eventet vil blive en årlig tilbagevendende begivenhed.