23948sdkhjf

Så er der håndslag på Brøndbys bæredytige ældrecenter

Brøndby Kommune skal have et nyt ældrecenter, der skal opføres i bydelen Vesterled.  

Bag om processen
Totalrådgivning på det 15.200 kvm byggeri har været i EU-udbud. 17 rådgiverteams bød ind på opgaven, tre blev prækvalificeret, og i dag den 17. september 2019 underskrev Brøndby Kommune så kontrakt med det vindende firma: Rubow Arkitekter.

Ældrecentret forventes at blive i to etager. Det vil bestå af 152 boliger, fordelt på plejeboliger og midlertidige pladser til bl.a. rehabilitering, men skal også huse andre sundhedsfremmende og forebyggende funktioner til kommunens borgere.

Det nye ældrecenter forventes at være indflytningsklart i 2024 og bliver kommunens første DGNB-certificerede byggeri, der er en mærkning for, at byggeriet foregår bæredygtigt i forhold til miljø, sociale forhold og økonomi. 

- Gennem hele processen har vi oplevet en bygherre med store ambitioner og stor åbenhed omkring både den proces vi skal igennem sammen men også for det færdige byggeri. Ambitioner som ligger helt i tråd med den måde vi som rådgivere indenfor plejesegmentet tænker bæredygtighed på tværs af by, bygning og borger, siger Lars Hetland, direktør i Rubow Arkitekter, i en pressemeddelelse om projektet. 

Dialog med naboer
Med en placering i et villakvarter skal der ikke alene skabes et trygt hjem for beboerne, et inspirerende arbejdsmiljø for medarbejdere og et rart sted at komme for pårørende. Byggeriet skal også udformes med størst muligt hensyn til den eksisterende bebyggelse og med grønne udeområder, hvor både beboere og nærmiljøet føler sig velkomne. 

I forbindelse med planlægningen af det nye ældrecenter er der lagt op til tæt dialog og involvering. Både naboer, brugere og borgere er derfor fra start blevet inddraget i processen og der er allerede kommet forslag til, hvordan området omkring ældrecentret kan planlægges, så de grønne områder kan være med til at bygge bro mellem villakvarteret og ældrecentret.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094