23948sdkhjf

Plejehjem slipper med skrækken - men stillinger nedlægges

Der skal spares i Kolding Kommune - hele otte millioner kroner på seniorområdet. Der har været frygt på at både hjemmepleje og plejehjem stod for skud, men her slipper man med skrækken. Det skriver JydskeVestkysten. Til gengæld skal pengene findes ved, at stillinger nedlægges og at pårørende til demensramte mister halvanden times afløsning i eget hjem om ugen.

- For mig har det været vigtigt, at besparelserne ikke gik ud over den daglige hjemmehjælp og hverdagen på plejecentrene. Og det er lykkedes. De ældre slipper nådigt. Hvis vi skulle have fundet flere besparelser, så var det blevet meget alvorligt, og vi kunne være endt i et rædselsscenarie, siger seniorudvalgsformand Søren Rasmussen (DF) til JydskeVestkysten.

Hidtil har hjemmehjælpsmodtagere kunnet få to timers ekstra rengøring om året, og den mulighed bliver afskaffet. Aflastning til pårørende til demensramte skæres fra 3,5 timer om ugen til 2 timer.

- Det er ikke så lang tid siden, at vi forhøjede hjælpen, og jeg vil gerne genindføre tre en halv times afløsning igen, når vi får råd til det, siger udvalgsformanden.

Den største enkeltbesparelse er på tre millioner kroner og skal findes på området "effektiviseringer og tilpasninger af administrative funktioner". Det indebærer, at omkring seks stillinger nedlægges.

Derudover nedlægges yderligere tre stillinger. Det drejer sig om to stillinger som læringspartnere i henholdsvis hjemmesygeplejen og hjemmehjælpen. Et job som palliationssygeplejerske er den tredje stilling, der nedlægges.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078