23948sdkhjf

Langer hårdt ud efter nye standarder til rengøringshjælp

Formand for Guldborgsund Ældreråd Doris Hartmeyer langer i Folketidende hårdt ud efter det sæt nye kvalitetsstandarder i hjemmeplejen. Standarder, der bestemmer, hvor meget hjælp til rengøring kommunens ældre kan få.

Standarden for "Personlig pleje og praktisk hjælp" dikterer, at der ikke tilbydes hjælp til rengøring, hvis borgeren "kan benytte en robotstøvsuger, ledningsfri støvsuger, en moppe med spray eller andre rengøringsredskaber, der kan lette rengøringsopgaverne i hjemmet", skriver Folketidende.

Formand for Guldborgsund Ældreråd er forarget.

- Hvem kan skure toilet med en robotstøvsuger? Bare fordi man har sådan én i hjemmet, betyder det jo ikke, at man som ældre er i stand til at klare hele rengøringen selv, siger Doris Hartmeyer, der sammen med resten af Guldborgsund Ældreråd også mener, at det må være kommunen, der skal anskaffe de forskellige redskaber, hvis de ældre ikke selv har dem.

"En større omgang med kost og spand har ikke tidligere været et tilbud, men det skal det være ifølge en principafgørelse fra Ankestyrelsen. Derfor har politikerne i social, sundhed og omsorgsudvalget netop godkendt en standard, der tilbyder ældre to timers hovedrengøring én gang om året," lyder det i avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078