23948sdkhjf

Det kører ikke på skinner i hjemmeplejen

En ny struktur i hjemmeplejen på Bornholm så dagens lys i sommer.

Men det kører ikke umiddelbart på skinner for de flere teams, der skulle give et bedre kendskab til den enkelte borger og færre medarbejder om hver leder. Planen var at  omstruktureringen skulle øge trivslen og mindske sygefraværet.

Men sådan er det ikke gået, skriver TV2Bornolm. I sommermånederne blev der brugt over 40 procent flere vikartimer end samme periode sidste år. Og nu - på den anden  side af sommeren - er fraværet steget.

Tal, som TV 2/Bornholm har fået aktindsigt i, viser, at kommunen indtil slutningen af oktober i år har brugt 11,43 millioner kroner på vikarer i hjemmeplejen. Det er 3,44 millioner kroner mere end for samme periode sidste år, hvor man havde brugt 7,99 millioner kroner.

- Det er ikke godt nok. Der er lang vej endnu. Der er også for lang vej. Hvis jeg kunne spå, så havde jeg jo gættet forkert mange gange. Jeg havde ønsket mig, det var anderledes allerede nu. Men jeg synes, vi arbejder på den rigtige måde, siger formand for kommunens social- og sundhedsudvalg, Bjarne Hartung Kirkegaard til TV2Bornholm.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078