23948sdkhjf

Nye velfærdsløsninger i centrum af København

Generelt byder ældre ny teknologi velkommen, når den eksempelvis er med til at aflaste plejepersonalet eller forebygge fald, liggesår eller andre udfordringer.

I går åbnede Københavns Kommune så det nye Living Lab på Langgadehus. Med en central placering i et hus, der rummer både plejeboliger, aktivitetscenter og rehabilitering, kan Københavns Kommune i det nye laboratorium udvikle og teste nye løsninger, der kan gøre en forskel for borgerne.

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har siden 2015 arbejdet systematisk med screening og test af velfærdsteknologi – det arbejde er foregået med base i det gamle Living Lab på Strandvejen og på de fire andre teststeder, som ligger rundt om i byen. Her er der de sidste fem år foretaget mere end 220 screeninger og 70 tests af potentielle velfærdsteknologiske løsninger.

Living Lab rummer både plejeboliger, genoptræning, aktivitetscenter og en sygeplejeklinik. Arbejdet bygger videre på erfaringerne fra det gamle Living Lab, men bygger også mere på. 

- I det nye Living Lab tænker vi bredere end ren teknologi. Vi vil i høj grad også arbejde med at identificere udfordringer og uløste behov fra driften, siger Nanna Skriver, som er centerchef i Center for Innovation og Evaluering, som det nye Living Lab hører under. 

Ifølge sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling skal det bredere fokus være med til at sikre, at nye teknologiske løsninger kommer borgerne til gavn og sikrer den bedst mulige anvendelse af ressourcerne i ældreplejen.

En del af de teknologier, som er testet i Living Lab siden 2015, er siden blevet fuldt implementeret. Det gælder for eksempel de kip- og vendesystemer, som bruges på Langgadehus for at forebygge liggesår hos borgerne og rygskader hos medarbejderne. Andre eksempler er mobile løftestole, roterende senge, loftlifte, vasketoiletter og støttestrømpe-påtagere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112