23948sdkhjf

Ny platform skal træne sygeplejersker

Ny uddannelsesmodel skal sikre dygtigere sygeplejersker - studerende i Slagelse bliver udgangspunktet for projektet, der har fået bevilget 17 mio. kr.

Med en ’markant’ bevilling fra Innovationsfonden i baglommen skal Professionshøjskolen Absalon udvikle og afprøve en helt ny måde at uddanne sygeplejersker på.

Målet er nyuddannede sygeplejersker med et dybere fagligt vidensniveau og bedre praktiske færdigheder.

Det nye projekt "Nurseed" skal løfte opgaven med en ny model for sygeplejerskeuddannelse.

Innovationsfonden har bevilget 17 mio. kr. til projektet, der løber over de næste fire år. Et kerneelement i den nye uddannelsesmodel er en adaptiv læringsplatform udviklet af den danske virksomhed Area9 Lyceum, der nu for første gang afprøves på en hel videregående uddannelse i Danmark.

Læringsplatformen skal styrke sygeplejerskeuddannelsen på to vigtige områder: For det første kan undervisningen i uddannelsens teoretiske dele skræddersys til den enkelte studerende, da det faglige stof hele tiden tilpasses den studerendes niveau og behov. Gennem data fra læringsplatformen får underviseren samtidig præcis feedback på, hvor godt de studerende tilegner sig stoffet.

For det andet kan brug af læringsplatformen til den teoretiske del frigøre undervisertid til mere træning af praktiske færdigheder, af klinisk beslutningstagen samt af kommunikations- og samarbejdskompetencer.

- Det er første gang, at Innovationsfonden giver så stor en bevilling til udvikling af en uddannelse, og det ser vi som en anerkendelse af projektets relevans og ambitionsniveau, siger Camilla Wang, rektor på Professionshøjskolen Absalon.

Det bliver de nye sygeplejerskestuderende i Slagelse, der begynder efter sommerferien, der får mulighed for at være med i projektet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159