23948sdkhjf

Varde finder alternativ: Uddanner østeuropæisk arbejdskraft til ældreplejen

Udfordringen med at rekruttere personale har fået Varde Kommune til at uddanne eget personale. Løsningen er 27 kvinder og én mand med østeuropæisk baggrund.

"Nul til en ansøgere på et stillingsopslag og genopsæag er mere reglen end undtageæsen", lyder det fra Varde Kommune, der nnu tænker alternativt. Varde bejler nu til ægtefæller til mandlige østeuropæiske tilflyttere. Det er nemlig således, at mændene ofte arbejder i landbruget, mens de medrejsende ægtefæller er hjemmegående eller i ufaglært arbejde.
De 28 nye, østeuropæiske elever er rekrutteret til et målrettet forløb, hvor de bliver forberedt til at begynde uddannelsen som social- og sundhedshjælper.

Blandet baggrund
Eleverne har alle forskellige uddannelser med sig fra hjemlandet. 
- Det er en bombe under vores velfærdssamfund, hvis denne udfordring med at skaffe arbejdskraft til så vigtigt et fag fortsætter. Vi ønsker kvalificeret arbejdskraft, og det kræver en målrettet indsats. Vi tror på, at erfaringerne fra dette forsøg kan kopieres til andre faglige områder, men også geografisk til øvrige dele af Danmark, siger Tina Agergaard Hansen, formand for Social- og sundhedsudvalget i Varde Kommune.

De 28 tilmeldte elever kommer fra: Polen, Ukraine, Rumænien og Litauen. Alle er over 25 år og vil modtage løn som voksenlærling.

En opgørelse fra foråret 2019 viser, at der i alt var 13 ubesatte stillinger i kommunens ældrepleje.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095