23948sdkhjf

Regeringen til ansatte i ældreplejen: "Udvis ekstrem forsigtighed"

Regeringen har på det netop overståede pressemøde i Folketinget skærpet overfor sundhedspersonale i ældresektoren, at man skal udvise "ekstrem forsigtighed" overfor situationen Corona-virus netop nu.

- Det er ekstremt vigtigt, at der ikke sker smittespredning i vores sundheds- og ældresektor, som har tæt fysisk kontakt med vores ældre. Hvis man har symptomer, så skal man lade være med at mødes i større grupper, har ældre- og sundhedsminister Magnus Heunicke netop meldt ud.

Heunicke formaner plejehjem til at sige til pårørende, at de skal være helt sikre på, at de ikke er smittede, inden de går ind på et plejehjem eller i en plejebolig.

I går meldte Styrelsen for Patientsikkerhed ud at man suspenderer stikprøvebaserede tilsyn i marts måned (ind til videre).

Tidligere har Sundheds- og Ældreministeriet krævet, at ansatte i sundheds- og ældresektoren, der har rejst i risikoområder, er pålagt at blive hjemme i to uger efter rejse.

På um.dk kan man lige nu følge situationen og se, hvilke områder det drejer sig om. I dag er områderne blandt andet udvidet med Tyrol i Østrig, hvor mange danskere netop er vendt hjem eller holder skiferie pt.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.442