23948sdkhjf

To plejehjemsbeboere er smittet med corona

To beboere på Plejehjemmet Hørgården i Aarhus Nord er onsdag testet positive med coronavirus. Det sker efter en medarbejder på plejehjemmet tirsdag fik konstateret virus.

- Seks beboere er testet på grund af symptomer. To beboere har fået konstateret infektion med coronavirus, mens fire resultater er negative. Vi fortsætter al beredskab på plejehjemmet og forsøger at inddæmme smitten i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed. De to beboere var på aflastningspladser, som holdes helt adskilt til resten af plejehjemmet. Vi samarbejder med infektionsmedicinsk afdeling om behandling og følger anvisningerne. 20 medarbejdere er samtidig sendt i hjemmekarantæne, fordi de har givet pleje til de to smittede beboere uden brug af værnemidler før 11. marts, siger Vibeke Dahmen, viceområdechef, Aarhus Kommune.

- Vi skal gøre alt for, at beboerne fortsat oplever den pleje og omsorg, vi altid giver dem uagtet, at de har smitte eller ej. Vi holder et ekstra vågent øje de kommende dage med yderligere symptomer hos beboere og medarbejdere. Vi vil samtidig skrue op for daglig rengøring og sørge for ekstra grundig hygiejne, siger Vibeke Dahmen.

- Samtidig skal pårørende, frivillige og andre besøgende, der har været på plejehjemmet siden 5. marts, være opmærksomme på, om de udvikler symptomer og i fald kontakte egen læge. Alle pårørende, frivillige eller andre skal ikke besøge plejehjemmet. Ved særlige behov skal forstanderen kontaktes, siger Vibeke Dahmen.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062