23948sdkhjf

Nye plejeboliger og ældrecentre på vej

Brandsikring
Hedensted Kommune har sammen med rådgivningsvirksomheden Rambøll gennemgået samtlige plejehjem for afdækning af manglende brandsikring, og der er i større eller mindre grad behov for ændringer ved alle plejehjem i kommunen.

Gennemgangen viste behov for forbedring af de brandmæssige adskillelser som brandceller og brandsektionsvægge, udskiftning af døre til branddøre, montering af selvlukkende dørpumper på døre ind til boliger, brandmæssig opdeling af flugtvejsgange, opdeling af flugtvejsgange og fællesarealer, samt opgradering af ABA anlæg.

Der har været afholdt møder med de berørte boligselskaber, og det er aftalt, at arbejdet udføres af selskaberne på hele bygningsmassen inklusive de kommunale servicearealer. Når arbejdet er udført, betaler kommunen for sin del af udgifterne.

Hedensted Byråd har anlægsbevilget 2.277.000 kr. til gennemførelse af brandsikring på de kommunale arealer./Hedensted Kommune

Ældrecenter
Hjørring Byråd har sendt de planforslag, der skal bane vej for et nyt ældrecenter i Sindal, i offentlig høring.

Det er planen, at der skal opføres et nyt ældrecenter med plads til cirka 100 plejeboliger med tilhørende center med aktivitetstilbud, sygeklinik, personalefaciliteter mm./Hjørring Byråd

Hjælpemiddeldepot
Kalundborg Kommunalbestyrelse har anlægsbevilget 1,458 mio. kr. til flytning, samling og etablering af hjælpemiddeldepot.

I dag er der to depoter - et i Gørlev og et i Kalundborg by - men arealmæssigt er depoterne ikke længere store nok til at kunne rumme og drifte kommunens hjælpemidler på en effektiv måde, ligesom der ikke er mulighed for at etablere vaskemaskine til hjælpemidler.

Det nye samlede depot placeres på brandstationen i Gørlev, hvor der kan skabes tilstrækkelig plads./Kalundborg Kommune

Etageboliger og punkthuse
Boligselskabet Viborg har bedt om at få mulighed for at opføre etageboliger og punkthuse ved Skolevej og Tværvej og derved omdanne plejecenteret Overlundgården til et boligområde.

For at det kan lade sig gøre, er der udarbejdet et nyt plangrundlag, og det blev vedtaget endeligt på Viborg Byråds seneste møde./Viborg Kommune

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081