23948sdkhjf

10.000 danskere står i kø for at hjælpe sundhedsvæsenet

Alle fem regioner i landet har nu oprettet jobbanker, hvor borgere kan henvende sig, hvis de har sundhedsfaglig baggrund og er klar til at hjælpe.

I går aftes, tirsdag, havde 9.680 danskere meldt sig, og det takkede sundhedsminister Magnus Heunicke (S) dem for på et pressemøde i Statsministeriet.

- På 48 timer har tæt på 10.000 mennesker meldt sig. Det er studerende, folk der er gået på pension for nylig og andre med sundhedsfaglige uddannelser.

- Til alle jer: Tak, fordi I melder jer. Vi har brug for jer, sagde Magnus Heunicke tirsdag aften.

Det er en blanding af sygeplejerske- og medicinstuderende, social- og sundhedsassistenter, pensionerede sygeplejersker og læger og sundhedsuddannede, der siden har forladt faget, som tilbyder regionerne hjælp.

Udbredt smitte med coronavirus bliver unægteligt en realitet i Danmark, fortalte Magnus Heunicke på pressemødet tirsdag.

- Det sætter kæmpe krav til vores sundhedsvæsen for at afdæmpe mest muligt.

- Sundhedsvæsenet arbejder målrettet på at udnytte hver eneste time på at opruste på kritisk kapacitet som respiratorer, medarbejdere og testkapacitet, sagde Magnus Heunicke.

Formand for Danske Regioner Stephanie Lose (V) kalder i en pressemeddelelse de mange danskeres tilbud om hjælp for "uvurderligt".

- Det er meget betryggende, når vi kan se, at udviklingen med coronavirus kan gå hurtigt, og det kan blive aktuelt med mange, der kan tage fat, siger Stephanie Lose.

I alt er 977 personer konstateret smittet med coronavirus i Danmark. Mørketallet er dog langt højere og det anslås at mellem 9.000 og 90.000 danskere er smittet på nuværende tidspunkt.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109