23948sdkhjf

Direkte krise-besked til pressede ansatte: - Vi ved, I vil begå fejl

"I den kommende tid vil mange sundhedspersoner desværre komme til at stå i situationer, der er meget langt fra dem, de kender i dag".

Sådan indleder Anne-Marie Vangsted, direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed, en direkte besked til landets sundhedspersonale.

Indholdet er, at man er klar over, at det fagligt dygtige personale kommer til at begå fejl - og at det er forventligt.

"Det kan for eksempel blive nødvendigt at tilpasse kvaliteten af behandlingen til den forhåndenværende kapacitet, eller der kan blive behov for at arbejde i meget lange perioder uden pauser og under meget stort pres. Det vil indebære risiko for fejl. Men det er i denne situation meget vigtigt at understrege, at vi som tilsynsmyndighed er fuldstændig klar over den helt ekstraordinære situation, vi alle befinder os i. Der er brug for alle gode kræfter, og frygten for at begå fejl må ikke afholde sundhedspersoner fra at bidrage, også selv om man bidrager på et felt, der ikke lige svarer til ens spidskompetencer," siger Anne-Marie Vangsted.

Hun understreger, at autorisationsloven og sundhedsloven selvfølgelig stadig gælder, men at man "naturligvis vil" tage fuldt højde for den helt ekstraordinære situation i eventuelle efterfølgende vurderinger.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11