23948sdkhjf

Lynuddannelse til sygeplejersker skal aflaste intensiv

Alle vegne opruster man sundhedspersonalet i kampen mod tiden til covid-19-smitten når sit peak i Danmark i midten af april.

Også på Sygehus Lillebælt, hvor flere hundrede medarbejdere opkvalificeres til at assistere på andre afdelinger, end dem, hvor de er ansat.

Afdelingssygeplejerske Helle Seirup har flere end 100 sygeplejersker gennem et kursusforløb. 

- Normalt skal en sygeplejerske passe én patient på intensivafdelingen. Nu skal sygeplejersken have overblikket over tre eller fire patienter, så planen er, at assistenterne skal lave nogle af de praktiske ting, siger Helle Seirup til Jydske Vestkysten.

Sygeplejerskerne undervises blandt andet i, hvordan man beskytter sig selv med værnemidler.

- De får blandt andet noget at vide om, hvordan man beskytter sig selv, og hvilke masker de skal tage på i forskellige situationer. De lærer, hvordan man skifter plastre og giver mundpleje til patienterne. Nogle af dem, der kommer, er jo operationssygeplejersker, så det kan være lang tid siden, de har stået med den slags, siger Helle Seirup.

Afdelingerne på sygehuset kører ifølge Helle Seirup ikke på sit allerhøjeste lige nu, men hun forventer det kommer, når corona-smitten formentlig når sit "højdepunkt" omkring påske.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.532