23948sdkhjf

Smittede plejehjemsbeboere har kun milde symptomer

Syddjurs Kommune kunne tirsdag konstatere, at to beboere på deres plejecenter, Søhusparken, i Ebeltoft er smittet med covid-19 virus.
Det bekræfter Syddjurs Kommune over for TV2 ØSTJYLLAND.
Beboerne har dog milde symptomer, og den ene er i bedring, fortæller chef for Sundhed og Omsorg i Syddjurs Kommune, Ingelise Juel, til TV2 ØSTJYLLAND.

- De havde influenzalignende symptomer, og så blev det besluttet, at den tilknyttede læge skulle teste beboerne. Og de blev så påvist positive, siger Ingelsie Juel til TV2 ØSTJYLLAND.

Beboerne bor i hver sin bolig, og Ingelise Juel kan ikke svare på, hvordan de er blevet smittet.

Forkølet personale bliver sendt hjem
- Det ved vi ikke. De kan i princippet være blevet smittet inden besøgsforbuddet. Den ene har også været på et skadestuebesøg. Eller der kan være raske smittebærere, siger chefen for Sundhed og Omsorg.

De ansatte følger ifølge Ingelise Juel myndighedernes retningslinjer under coronaepidemien for at undgå at smitte beboere.

- Medarbejdere med selv let forkølelse eller influenzasymptomer bliver sendt hjem for at undgå at smitte beboere og hinanden. Alle forskrifter bliver fulgt, siger Ingelise Juel.

Fast team skal passe
Beboerne vil det næste stykke tid blive plejet af et fast team, der bruger værnemidler som masker, overtrækskitler og handsker - og generelt følger myndighedernes retningslinjer.

Pårørende til de to smittede har fået besked, og det samme har de øvrige beboere i det hus, hvor de smittede bor. Pårørende til andre beboere i huset er blevet informeret via telefonen.
- Vi er meget opmærksomme på, at der kan være bekymring blandt pårørende, og vi prøver at sikre en god kommunikation med dem og fortælle, at vi håndterer sådan en situation efter retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen, siger Ingelise Juel.

Kilde: https://www.tv2ostjylland.dk/syddjurs/be...

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11