23948sdkhjf

Travle sygeplejersker og læger kan få lov til at udskyde ferie

Folketinget har vedtaget, at medarbejdere med vigtige opgaver kan udskyde ferie til efter 1. maj.

Coronaudbruddet kan betyde, at der er medarbejdere, som ikke kan nå at holde al deres optjente ferie inden 1. maj, hvor ferieåret slutter.

Derfor har Folketingets partier torsdag vedtaget en lov, som i helt særlige situationer giver mulighed for at udskyde ferien.

Det skriver Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering i en pressemeddelelse.

Det skal sikre, at der frem til 1. maj er nok hænder til de samfundsopgaver, der skal løses i forbindelse med udbruddet.

Det betyder altså, at eksempelvis ansatte på landets sygehuse, ved politiet eller andre myndigheder, som tager sig af vigtige opgaver, ikke vil miste ferie, selv om den ellers skulle have været afholdt.

Det kan også være medarbejdere i transport-, fødevare- og dagligvarebranchen, som blandt andet bidrager til, at der er dagligvarer i butikkerne.

Udskydelsen omfatter både ferie, som er fastlagt, og ferie, der ikke er fastlagt. Der er dog kun tale om en midlertidig ordning.

Man skal som hovedregel holde sin ferie i ferieåret. Der er dog nogle overenskomster og særlige aftaler på landets arbejdspladser, som gør det muligt for medarbejdere at udskyde en del af sin ferie.

Mens der er nogle, som har mere travlt end sædvanligt under coronaudbruddet, er der tusindvis af offentligt ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner. De er derfor sendt hjem.

De ansatte i stat, regioner og kommuner, der aktuelt ikke er på arbejde, bliver bedt om at holde op til fem dages afspadsering eller ferie i dagene omkring påske.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.368