23948sdkhjf

Gravide i plejefag i tredje trimester bør arbejde hjemme

Kvinder, der er gravide i tredje trimester, og som arbejder i enten sundheds-, social- eller ældresektoren, bør arbejde hjemmefra. Det anbefaler Sundhedsstyrelsen i retningslinjer, der er opdateret torsdag aften.

Dermed er der ikke tale om en generel anbefaling til alle gravide i tredje trimester.

Den nye anbefaling kommer ifølge styrelsen af forsigtighedshensyn, da enkelte studier fra udlandet har vist, at der er flere kejsersnit inden termin hos coronasmittede i tredje trimester. Børn bliver derfor født for tidligt.

Sundhedsstyrelsen understreger i sine retningslinjer, at evidensgrundlaget er meget sparsomt, og at anbefalingen kommer for at være på den sikre side.

- Vi skal passe på alle vores gravide medarbejdere og deres kommende børn.

- Ud fra et udvidet forsigtighedsprincip og af hensyn til det ufødte barn anbefaler vi, at gravide i tredje trimester arbejder hjemmefra, så risikoen for smitte i sidste trimester mindskes, siger Camilla Rathcke, der er centerchef i styrelsen, i forbindelse med de opdaterede retningslinjer.

Intet tyder på, at gravide er særligt modtagelige over for smitte, at de har en øget risiko for et mere alvorligt sygdomsforløb med coronavirus, eller at de har øget dødelighed, pointerer styrelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094