23948sdkhjf

Studerende kan vende tilbage i skole

Udvalgte samfundskritiske sundhedsuddannelser kan genåbnes. Det melder Uddannelses- og Forskningsministeriet ud i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om syv uddannelser. De åbner fra imorgen onsdag den 15. april.

Der er tale om en "kontrolleret genåbning" med sidste-semester studerende blandt andet sygeplejerske-studerende fra professionshøjskolerne.

Det handler i bund og grund om at de studerende kan afslutte deres studie til sommer. Derfor har Styrelsen for Forskning og Uddannelse har gennemført en dialog med uddannelsesinstitutionerne om, hvilke uddannelser der skal omfattes.

Åbningen gælder følgende uddannelser:
Sygeplejerske
Bioanalytiker
Jordemoder
Radiograf

Medicin

Odontologi

Tandtekniker

"Konkret er uddannelsesinstitutionerne blevet bedt om redegøre for, at uddannelsen giver de studerende kompetencer, der er kritiske for det sundhedsfaglige område, og at fysisk fremmøde er af afgørende betydning for, at de studerende kan afslutte deres uddannelse til sommer," lyder det i pressemeddelelsen.

Derudover er uddannelsesinstitutionerne blevet bedt om at redegøre for en række faktuelle og praktiske elementer af betydning for genåbningen. Det gælder for eksempel antal studerende, hvilke aktiviteter, der planlægges gennemført fysisk, på hvilken lokalitet, der åbnes for begrænset fysisk tilstedeværelse, samt redegøre for deres beredskab i forhold til hygiejne og reduktion af smitte.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078