23948sdkhjf

200.000 kr. skal øge sundhed og kultur på plejehjem under viruskrise

I Aarhus afsætter man nu to nye puljer á 100.000 kr. stykket til udøvende kunstnere, der skaber koncerter, kunst eller en ny form for oplevelse, som øger plejehjemsbeboeres trivsel og sundhed trods coronakrisen.

- På grund af coronakrisen, er der allerede afholdt næsten 50 vindueskoncerter uden for plejehjemmene. Det er fortrinsvis frivillige kræfter og musikere fra kulturinstitutioner i Aarhus, og kæmpe tak for det.  Koncerterne har skabt glæde hos mange beboere i en tid, hvor det kan være svært at forstå, at ens pårørende ikke må komme på besøg, oplyser Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

- Med to nye puljer giver vi en håndsrækning også til et trængt kulturliv. De kreative kræfter kommer i spil, og vi vil forhåbentlig se mange nytænkende forslag. Vi vil fortsætte de udendørs aktiviteter hen over sommeren og forhåbentlig se nye ideer til, hvordan beboerne på plejehjem kan holde sig fysisk og mentalt i gang, siger Jette Skive.

Udøvende kunstnere kan søge en pulje på 100.000 kr. til at lave vindueskoncerter, malerier eller andre udendørs kunstprojekter.

Yderligere 100.000 kr. er afsat i en innovationspulje, som udøvende kunstnere kan søge til at lave nytænkende indsatser, der kan bidrage til øget sundhed hos mennesker med demens eller med til at øge den mentale sundhed hos plejehjemsbeboere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095