23948sdkhjf

Dronningens fødselsdag: Plejehjemsbeboere i København får medalje

På dronningens 80 års fødselsdag i dag modtager 5.000 plejehjemsbeboere på 37 plejehjem i København og på Frederiksberg en medalje fra Københavns Bagerlaug. 

Det sker på bagkant af Dronning Margrethes ønske om, at hun ikke modtager blomster på sin fødselsdag, men hellere ser, at man sender en buket til de ældre på landets plejehjem i denne svære tid. 

- Nu er vi jo bagere og vil hellere sende en kage. Så vi har besluttet at sende en medalje til alle plejehjemsbeboere i København og Frederiksberg kommune. For er der nogen, der fortjener en medalje i denne tid, så er det dem, siger oldermand i Københavns Bagerlaug, Erik Ellitsgaard. Københavns Bagerlaug har i mange år sendt en hilsen til majestæten på hendes fødselsdag.

Og når bageren taler om en "medalje" er der i denne forstand naturligvis tale om en kage.

Kagerne vil skabe glæde, siger sundheds- og omsorgsborgmester i København Sisse Marie Welling (SF):

- Ældre københavnere på plejehjem er hårdt ramt under coronakrisen. Fejringen af dronningen er et lyspunkt, som mange havde set frem til, og derfor vil kagerne skabe glæde. Mange af vores beboere har jo fulgt dronningens liv, og derfor skaber begivenheden også sammenhold i denne ellers meget mørke tid, siger hun.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125