23948sdkhjf

SF og EL vil tvinge regeringen til velfærdslov før sommer

Det falder ikke i god jord hos støttepartierne SF og EL, at regeringen vil udskyde velfærdsloven.

Det vækker markant kritik fra regeringens støttepartier, at den nu vil udskyde behandlingen af velfærdsloven til efter sommerferien. Partierne vil prøve at tvinge regeringen til at sætte den på dagsordenen.

Velfærdsloven har været et kardinalpunkt for partierne til venstre for midten, da den skulle lovfæste for fremtiden, at der ikke må skæres på velfærden, og at udgifterne til den skal stige med befolkningsudviklingen.

- Jeg er stolt af det velfærdssamfund, vi lige nu ser styrken af. Det vil jeg gerne beskytte, og det ville en velfærdslov gøre. Den ville være et værn mod fremtidige nedskæringer på børnehaver, folkeskoler og plejehjem.

- I mine øjne sender en udskydelse af velfærdsloven et dårligt signal, skriver SF's formand, Pia Olsen Dyhr, i en kommentar.

Regeringen har torsdag valgt at udskyde en lang række lovforslag til efter sommer med henvisning til, at coronakrisen har taget store mængder af Folketingets tid.

En lang række lovforslag er dog fortsat prioriteret, så de kan gennemføres. Det hæfter politisk leder for Enhedslisten Pernille Skipper sig ved over for Jyllands-Posten:

- Jeg ser ned over listen, hvor der kan komme 22 nye lovforslag på inden sommerferien.

- Vi skal nå at behandle lovforslag om tv-overvågning og Flyvestation Skrydstrup, men der er ikke plads til noget så centralt som velfærdsloven? Det forstår jeg simpelthen ikke.

Et af problemerne ved at udskyde behandling og potentiel vedtagelse af loven er, at den dermed ikke vil være i kraft, når der skal forhandles økonomi for kommuner og regioner for 2021.

Derfor vil Enhedslisten stille et beslutningsforslag i Folketinget, der skal tvinge regeringen til at behandle loven. Det vil SF ifølge Jyllands-Posten støtte.

- Det er ikke løsningen på krisen at lade børn, ældre og syge betale regningen. Det håber jeg så sandelig ikke, at Socialdemokratiet har tænkt sig, skriver Pia Olsen Dyhr i en kommentar.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.131