23948sdkhjf

Aarhus: Nu skal beboere mødes med pårørende

- Det har været og er en utrolig hård tid for pårørende og beboere på plejehjem. De savner hinanden, og mange efterspørger muligheder for at mødes. Det vil vi gerne imødekomme. Derfor skaber vi flere forskellige former for fysiske møder, så det kan være til glæde for flest mulige.

Sådan siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg Aarhus Kommune.

De fysiske rammer på plejehjemmene bliver afgørende og møderne skal styres med en besøgsplan. Møderne skal finde sted under sundhedsmæssige forsvarlige og fastlagte rammer.

- Det har i corona-krisen været muligt med både hække, vinke-, video- og altanmøder, men nærhed og tættere kontakt betyder meget for ældre mennesker, og derfor skal vi finde flere nye former, siger Jette Skive.

- Det kan for eksempel foregå i plejehjemmets have, en atriumgård eller på bænken i haven. Det vigtigste er, at alle følger de klare anbefalinger fra myndighederne om at holde afstand, og så sørge for at vaske hænder og spritte af før og efter mødet, siger Jette Skive.

Kravene til udendørsmøder bliver blandt andet, at der er et maksimum for, hvor mange der mødes, at der holdes to meters afstand, og at pårørende ikke må gå ind på plejehjemmet.

Rådmanden har også bedt om, at der bliver kigget på indendørs løsninger på plejehjemmene, som er sundhedsmæssigt forsvarlige.

- Vi vil også se på, hvordan vi kan skabe besøgsrum i tilknytning til plejehjemmene, det kan i første omgang være mødelokaler, cafeen eller andre aktivitetsrum og lignende, der kan indrettes sundhedsmæssigt forsvarligt, siger Jette Skive.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063