23948sdkhjf

Praktik for sygeplejersker gennemføres trods corona

25.000 studerende på professionsuddannelserne skulle efter planen have været i praktik i foråret 2020.

Studerende, der læser til sygeplejerske skal så vidt muligt gennemføre sin planlagte praktikperiode i foråret, selv om Danmark er påvirket af coronavirus.

Det har en arbejdsgruppe nedsat af uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) besluttet, oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

- Vi står i en helt ekstraordinær situation, hvor vi er nødt til at finde pragmatiske løsninger, så færrest muligt bliver forsinket i deres uddannelse... - Derfor er jeg utroligt glad for, at vi er enige om, at al den praktik, der er mulig, skal afvikles. Også selv om det for nogle bliver et anderledes praktikforløb end planlagt, siger Ane Halsboe-Jørgensen i pressemeddelelsen.

Arbejdet er godt i gang i den midtjyske region med professionshøjskolen VIA University College, kommuner og Region Midtjylland i fællesskab.

- Det er ikke muligt bare at erstatte praktikken eller skubbe den foran de studerende. Vi har derfor forståelse for de udfordringer, regionen og kommunerne står med som ansvarlige for praktikken, og VIA bakker op om arbejdet i regionen og kommunerne med at finde de bedst mulige løsninger, siger rektor Harald Mikkelsen fra VIA University College.

-  Situationen kan selvfølgelig også få betydning for eksamensformen, men heldigvis er de studerende og praktikstederne omstillingsparate. Det er selvfølgelig vigtigt for os, at de studerende får den nødvendige læring, men de aflyste praktikforløb må heller ikke forsinke de unge i deres uddannelsesforløb eller forsinke dem i at komme ud på arbejdsmarkedet, siger han.

Kilde: /ritzau/

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11