23948sdkhjf

Nye plejeprojekter og ældrecentre på vej

Boligbebyggelse med friplejehjem
Byggefirmaet Fabulas har på vegne af lodsejer Gert Sandberg ansøgt Syddjurs Kommune om at få igangsat lokalplanlægning for et område til boliger ved Egsmarklund, Ebeltoft. Her ønsker man at etablere en blandet boligbebyggelse med åben-lav og tæt-lav bebyggelse samt lave etageboliger med mulighed for at integrere et friplejehjem i bebyggelsen.

Udvalget for plan, udvikling og kultur har sagt ja til, at en lokalplanproces kan sættes i gang.

Fabulas har et koncept for bæredygtige bofællesskaber, som blandt andet prioriterer fællesskab på tværs af generationer, indpasning i natur og landskab samt klimavenlige konstruktioner i træ, som tilgodeser let vedligeholdelse og godt indeklima./Syddjurs Kommune

Lægehus
Ikast-Brande Byråd har godkendt forslag til Lokalplan nr. 394 - Område til offentligt formål, Frisenborgparken, Ikast, som herefter fremlægges i offentlig høring i seks uger.

Formålet med lokalplanen er at give mulighed for, at der kan opføres et lægehus på arealet. Lægehuset kan opføres i to etager og der må bygges op til cirka 500 kvm. Der skal desuden sikres adgang og parkering for en ambulance og plads til to lægebiler.

Lokalplanen skal være med til at sikre, at byggeriet orienterer sig mod - og indpasses i - det eksisterende område ved sundhedscenteret./Ikast-Brande Kommune

Seniorbofællesskab
Albertslund Kommunalbestyrelse har vedtaget lokalplan 18.1.2 Roholmparken Vest, seniorbofællesskab endeligt.

Lokalplanen gør det muligt at etablere et seniorbofællesskab med 50 boliger i Roholmparken.

Albertslund Kommune har allokeret en del af Roholmparken til opførelse af seniorbofællesskaber, et privat og et alment. Kommunen har indgået en partnerskabsaftale med Realdania og det almennyttige boligselskab AKB, Albertslund om udvikling af værdiprogrammet for 50 almene boliger i et 55+bofællesskab./Albertslund Kommune

Ombygning til boliger
Aalborg Byråd har godkendt Lokalplan 4-1-123 Boliger, Riishøjsvej, Vejgård og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg, som herefter sendes i offentlig høring.

Formålet med planerne er at give mulighed for at omdanne det tidligere Riishøjcenter i Vejgård til boliger. Riishøjcentret blev frem til efteråret 2019 anvendt til plejeboliger. Der kan etableres 55 boliger i bygningerne./Aalborg Kommune

Udbygning af institution
CFD, døvblindehuset i Nærum har bedt Rudersdal Kommune om at få udarbejdet lokalplan for opførelse af boliger og fællesfaciliteter i tilknytning til institutionen på Wesselsmindevej 11.

CFD har behov for at skabe bedre rammer for borgerne, der er tilknyttet institutionen og ønsker at supplere den eksisterende institution med 12 nye boliger med tilhørende fællesfaciliteter samt cirka 100 kvm udhuse.

Midlertidige pavilloner og eksisterende skure på ejendommen vil efter færdiggørelsen af nybyggeriet blive nedrevet.

Arkitektfirmaet Rytter A/S har udarbejdet et projektforslag, som foreslår byggeri i to etager, som er sammenhængende med den eksisterende institutionsbygning af hensyn til tilgængelighed.

Anmodningen er blevet behandlet i Byplanudvalget, som anbefaler, at der lokalplanlægges som ansøgt./Rudersdal Kommune

Seniorboliger
Ærø Kommunalbestyrelse har godkendt forslag til Kommuneplantillæg nr. 17 og Lokalplan 123-6 for et område til tæt-lav boligbyggeri i Marstal, som herefter sendes i offentlig høring i otte uger.

Det Ærøske Boligselskab har anmodet Ærø Kommune om at udarbejde nyt plangrundlag for matrikel 230a Gudsgave, Marstal, så der kan opføres seniorboliger på stedet./Ærø Kommune

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078