23948sdkhjf

Aarhus' ældrepleje tilbydes corona-test i pilotprojekt

Medarbejdere på sundheds- og omsorgsområdet i Aarhus Kommune tilbydes test for COVID-19. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse. 

Tilbuddet til ansatte kommer efter Sundhedsstyrelsens nye strategi om - på sigt - at kunne teste op mod 42.000 danskere om dagen i de hvide telte, der er sat op i alle regioner landet over.

Som en del af indkøringsfasen har sundhedsmyndighederne tilbudt Aarhus Kommune at gennemføre test på en række udvalgte medarbejdere i en kortere pilotperiode.   

I første omgang drejer det sig om medarbejdere fra Sundheds- og ældreområdet, da disse har været særlig tæt på ældre medborgere og andre mennesker i risikogruppen.

"Fra Aarhus Kommune vil man blandt andet give personale fra de af kommunens plejehjem, hvor borgere eller medarbejdere har været smittet med corona-virus muligheden for at blive testet. Medarbejdere fra disse arbejdspladser vil i den nærmeste fremtid få en invitation i deres e-Boks med et tilbud om test," skriver kommunen. 

 - Indtil videre er vi kommet igennem corona-krisen med begrænset smittespredning i Aarhus. Vi tager gerne imod tilbuddet om at hjælpe til i denne indkøringsfase, sådan at myndighederne kan afprøve det nye set-up og hurtigt øge testkapaciteten, siger Hosea Dutschke, direktør i Sundhed og Omsorg. 

Han understreger, at der er tale om et tilbud, og at det derfor er frivilligt, om man vil lade sig teste eller ej.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078