23948sdkhjf

Plan om hjælp i hus til Københavns ældre

40 mio. kr.skal være med til at forebygge ensomhed blandt ældre i plejeboliger og i hjemmeplejen i København.

Det har de københavnske politikere besluttet med en aftale, der sikres af partierne bag Københavns Kommunes budgetaftale.

- Jeg er meget glad for, at vi har opnået enighed om at hjælpe de ældre ekstraordinært i den her usædvanlige og prøvende tid. Der er ingen tvivl om, at særligt de ældre på plejehjem og i hjemmeplejen, som i forvejen er svækkede, lever med et endnu større afsavn i denne krisetid. Ikke alene er de langt mere udsatte, hvis de skulle blive smittet, de er også i større risiko for at blive ensomme. Med aftalen sikrer vi, at der bliver givet ekstra tid til den enkelte ældre borger, og at de støttes i at opretholde en sund og social tilværelse, selvom de indtil videre må leve afskåret fra deres kære,” siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF), der har opbakning fra Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og Venstre. 

Blandt initiativerne på plejehjemsområdet er der bl.a. afsat midler til mere 1-1-tid til den enkelte borger, flere personaleressourcer, ekstra støtte til brug af digitale kommunikationsværktøjer, særlige aktiviteter på plejehjemmene og til en alternativ og sundhedsmæssig forsvarlig afholdelse af den årlige Musikfestival for plejehjemsbeboere i København. Samtidig er parterne enige om at finansiere omkostninger i forbindelse med en kommende sikker genåbning for besøg fra pårørende på de københavnske plejehjem.  

Digitale muligheder til at vedligeholde kontakt og samvær med pårørende samt deltagelse i sociale aktiviteter er sikret i hjemmeplejen.

"Medarbejderne skal have mere tid til at hjælpe den enkelte borger med at bruge digitale platforme, at de har fokus på at formidle tilbud fra civilsamfundsorganisationer i form af kulturelle aktiviteter til ældre, der oplever svær isolation og har brug for hjælp til at finde fællesskaber, samt at ældre, der ikke selv har en tablet, kan få mulighed for at låne en," lyder det i en pressemeddelelse.  

Ældreklubberne, som i nedlukningsperioden ikke har haft mulighed for at afholde vanlige aktiviteter, får økonomisk hjælp ved behov.

De ekstraordinære initiativer finansieres af den særlige pulje til COVID 19-relaterede udgifter og den forventede hjælpepakke til ældre, der forhandles på Christiansborg i disse dage.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078