23948sdkhjf

Nye plejeprojekter og ældrecentre på vej

Plejecenter
Der skal bygges nyt plejecenter i Holbæk, og sagen var på kommunalbestyrelsens dagsorden forleden, hvor der skulle tages stilling til placering af plejecentret. Det blev besluttet, at administrationen skal arbejde videre med tre forskellige placeringsmuligheder, nemlig ved den gamle svømmehal, Holbæk have og et areal nord eller vest for Sportsbyen.

Administrationen vurderer, at der er behov for at opføre et plejecenter med i alt 80 boliger fordelt på 65 plejeboliger og 15 boliger målrettet det specialiserede område. Dertil kommer fælles servicearealer, udearealer og parkering.

Ombygning til boliger
Ærø Kommunalbestyrelsen har besluttet at nedlægge Gilleballehus i Ærøskøbing som plejecenter, og nu er det planen, at centret skal ombygges til almene familieboliger i samarbejde med Det Ærøske Boligselskab under forudsætning af, at lejeprisen ikke bliver for høj efter ombygning.

Der arbejdes også med planer om at ombygge Minorsminde fra ungdomsboliger til familieboliger, ligesom alternative muligheder for anvendelse af Østersøhjemmet undersøges.

Boligselskabet har søgt Landsbyggefonden om renoveringsstøtte til ombygning af Gillaballehus, og herfra er det meldt tilbage, at der skal udarbejdes tilstandsrapport for at kunne fortsætte arbejdet. Det forventes at koste 100.000 kr., og kommunalbestyrelsen har godkendt, at kommunen finansierer denne udgift.

Ombygning
Viborg Byråd har frigivet 8 mio. kr. til næste fase af ombygningen af forsorgshjemmet Vibohøj.

Ombygningen omfatter nyopførelse af 14 boliger, sammenlægning af værelser til større boliger, ombygning af afrusningsstuer, renovering af lokaler til administration, sygepleje og samtale i stueetagen i den eksisterende værelsesfløj i to plan, samt nedbrydning af herberg og dele af en værelsesfløj.

Ombygningen forventes igangsat 1. september og afsluttet et år senere. Derefter vil der være nedbrydning indtil årsskiftet 2021/2022.

Friplejehjem
Der er planer om at opføre et friplejehjem i Ulsted, hvilket kræver udarbejdelse af nyt plangrundlag.

Der har været gennemført en fordebat, og efterfølgende kunne By- og Landskabsudvalget i Aalborg Kommune på sit seneste møde give grønt lys for udarbejdelse af lokalplan og kommuneplantillæg.

Sundhedsstyrelsen har certificeret S/I Ulsted Friplejehjem til 24 friplejeboliger.

12 boliger
Boligselskabet Viborg Amt har søgt Thisted Kommune om principgodkendelse for opførelse af 12 nye familie/seniorboliger samt et 100 kvm stort fælleshus på Fyrvej i Hanstholm. Planen er at opføre boligerne som tæt-lave og indrette dem i størrelser på henholdsvis 75, 93, 101 og 112 kvm.

Med en principgodkendelsen kan boligselskabet arbejde videre med planen, herunder sætte en arkæologisk forundersøgelse i gang, og der kan udarbejdes ny lokalplan for området. Lokalplanlægningen sættes i givet fald i gang, når Museum Thy har frigivet området efter endt undersøgelse, og når Boligselskabet Viborg Amt har meddelt, at man fortsat ønsker at arbejde videre med den aktuelle grund.

Klima-, Miljø- og Teknikudvalget anbefaler, at ansøgningen imødekommes.

Sundhedshus
Nyborg Kommune søgte i marts 2019 om midler fra Sundhedsstyrelsens "Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse" til etablering af et sundhedshus i Nyborg by, og ansøgningen blev imødekommet med 16,7 mio. kr. ud af de ansøgte 56,4 mio. kr.

Sundhedshuset skal hus en række relevante sundhedsaktører, kommunale sundshedstilbud m.m.

Kommunen har i samarbejde med et arkitektfirma vurderet mulighederne for at etablere et sundhedshus med en placering tæt ved havnen i Nyborg by med udgangspunkt i DSB-grunden mellem Holmens Boulevard, Storebæltsvej og Knudshovedvej.

Placeringen af et sundhedshus tæt ved havnen giver mulighed for at tænke etableringen af sundhedshuset sammen med et byudviklingsprojekt for havneområdet. Nyborg Kommune har i forbindelse med planer for havneudviklingen i 2017 købt en grund på Midterpieren med henblik på videresalg til en investor.

Nyborg Byråd besluttede forleden at gennemføret et samlet udbud af sundhedshuset som totalentreprisekonkurrence og grunden på Midterpieren som et udbud af kommunal fast ejendom som et samlet byudvikligsprojekt.

Sundhedshuset skal være på 5.000 kvm., og den samlede anlægsudgift forventes at bliver på udgøre 100 mio. kr. inklusive moms og køb af byggegrund af DSB.

Plejeboliger og tæt-lave boliger
Teknik og Miljø i Holstebro Kommune har udarbejdet et forslag til lokalplan nr. 1176 for et område til plejeboliger og tæt-lave boliger i Alstrup og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg. Det nye plangrundlag rummer mulighed for opførelse af cirka 30 sammenbyggede plejeboliger samt cirka 30 tæt-lave boliger.

Holstebro Byråd besluttede forleden at sende planforslagene i offentlig høring i fire uger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.07