23948sdkhjf

Demenscenter får penge til tre år endnu

Et tværkommunalt rådgivnings- og aktivitetscenter for borgere med demens, som Helsingør, Allerød og Hillerød kommuner har samarbejdet om de seneste to år, har vist sig så effektfuldt, at projektet har fået midler til at fortsætte.

Sundhedsstyrelsen har støttet med 2.184.000 kroner, som svarer til yderligere tre års fortsættelse af programmet. Målgruppen for tilbuddene er mennesker med demens og deres pårørende, der har behov for støtte, rådgivning og socialt samvær. Centret har blandt andet arbejdet med en åben anonym rådgivning for alle, som har demensrelaterede spørgsmål.

Formanden for Omsorgs- og Livskraftudvalget i Hillerød Kommune, Christina Thorholm (R), siger:

- Vi er simpelthen så glade for den støtte. Det er et rigtig godt projekt, hvor vi på tværs af kommunegrænser har kunnet løfte et område med tilbud. Vi får mange gode tilbagemeldinger fra brugerne og deres pårørende, og det er rigtig dejligt, at vi nu ved, at vi kan fortsætte foreløbig tre år endnu. Der er mange forskellige problemstillinger, når man får en demenssygdom, både for den syge, men også for de pårørende. Derfor er fællesskaber, rådgivning og aktiviteter også så vigtige for at opretholde en god livskvalitet, siger hun i en pressemeddelelse.

Centeret har etableret netværksgrupper for yngre med en demensdiagnose, deres nære pårørende og for unge, som har en forælder med demens.

Projekterne tæller blandt andet guidet fælleslæsning i samarbejde med Hillerød Bibliotek, naturtræning og fælleslæsning med Allerød Bibliotek og en lokal fysioterapeut, museumsture, udflugter i Nordsjælland med mere. Onsdage spiller gruppen floorball i Helsingør Hallen med støtte fra en frivillig træner fra Helsingør Floorball Forening. 

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063