23948sdkhjf

København til pleje-ansatte: I må gerne arbejde på fuld tid

Omkring 10.000 medarbejdere, der er beskæftiget med de nære sundhedstilbud i Københavns Kommune, får fra 1. september muligheden for, at gå på fuld tid, hvis de er ansat på deltid. 

Det melder sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling ud.

- Jeg er meget optaget af, at vi har glade og tilfredse medarbejdere. For medarbejdere, der trives i deres job, leverer den bedste velfærd, og det er det, vi er sat i verden for. Derfor skal vi gøre, hvad vi kan for at sikre så gode arbejdsvilkår som muligt. Vi har allerede taget initiativer omkring natarbejde, vi har givet større fleksibilitet i ansættelserne, og nu vil vi også tilbyde, at alle medarbejdere på deltid, der ønsker at gå op i tid, kan få det opfyldt, siger Sisse Marie Welling.

Tal fra Københavns Kommune viste for nyligt, at kun 41 procent af kommunens sygeplejersker og 26 procent af sosu-medarbejderne arbejder på fuld tid. Men ifølge nye tal fra Social- og Indenrigsministeriet oplever 34 procent af de deltidsansatte sosu-medarbejdere på det kommunale ældreområde, at det ikke var deres eget valg at komme på deltid til at begynde med. Samtidig ønsker 28 procent af medarbejderne på deltid at få flere timer nu eller inden for de næste to år.  

- Når vi tilbyder flere medarbejdere at arbejde på fuld tid, er det først og fremmest for at blive bedre til at imødekomme de dem, der oplever ikke at kunne få de arbejdstimer inden for forvaltningen, som de ønsker. Hvis flere af vores medarbejdere går op i tid, vil det desuden give en anden gevinst – vi mangler nemlig også hænder til at levere den velfærd, som der bliver mere og mere behov for i takt med, at vi får flere ældre og plejekrævende borgere. Der er med andre ord flere gode grunde til at gøre en indsats for at være en arbejdsplads, hvor man lytter til sine medarbejdere og så vidt muligt indretter den på deres præmisser, siger Sisse Marie Welling.  

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen vil som del af det nye tiltag om flere medarbejdere på fuld tid derfor også fremover opslå alle stillinger til sygeplejersker og sosu-personale med fleksibelt timetal op mod fuld tid. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063