23948sdkhjf

Kommune lader hjemmehjælps-udbud gå om

Fredericia Kommune genudbyder rammeaftalen om levering af hjemmehjælp. Det sker efter hvad kommunen i en pressemeddelelse kalder "grundige overvejelser" 

Det skriver Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

" 'Kære Pleje' har gentagende gange klaget over tildelingen af rammeaftalen til en anden leverandør. To store advokatfirmaer har rådgivet kommunen, og de understreger begge, at kommunen har handlet fuldt lovligt i forbindelse med indgåelsen og opretholdelsen af aftalen med Sundplejen ApS. Trods det råder de til at lade udbuddet gå om. Det råd har forvaltningen valgt at følge," lyder det fra kommunen.

Det er blandt andet manglede en angivelse af en standardoplysning, da skemaet med bekendtgørelsen af udbuddet blev sendt digitalt til EU, der er klaget over.

"Der er tale om en fodfejl uden betydning for proces eller indhold. Da fejlen først er påpeget flere måneder efter, aftalen er indgået, er aftalen fuldt lovligt indgået og opretholdt," skriver kommunen, der trods sit forsvar altså har vaægt at lade udbuddet gå om.

Det er i praksis uafklaret, om kommunen lovligt kan anvende rammeaftalen efter Klagenævnet for Udbuds annullation af tildelingsbeslutningen.

Forvaltningen vil arbejde for at få et nyt udbud gennemført hurtigst muligt, så perioden med usikkerhed bliver så kort som muligt dels for de borgere, som vil blive berørt, dels for den nuværende leverandør og dennes medarbejdere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141