Medicintryghed hos borgere i Hjørring vinder pris
En intelligente løsning til medicinering af borgere i eget hjem har netop vundet Digitaliseringsprisen.
Der er tale om projektet TIM, der skal øge trygheden for de hjemmeboende og samtidig frigive timer for hjemmeplejen, der undgår flere kørsler i løbet af dagen over ofte lange strækninger.
Løsningen er gennem tiden rost meget af hjemmeboende borgere, hvor mange hæmmes af, at hjemmeplejen flere gange i løbet af en dag skal indenfor i hjemmet for at give medicin til borgere, der ofte kan klare opgaven selv men har brug for trygheden i at doseringen er korrekt.
- Vi er meget stolte over at have modtaget Publikumsprisen, da formålet med projektet netop var at skabe innovation på medicinhåndteringsområdet ved at opnå en mere sikker løsning til håndtering af medicin hos hjemmeboende borgere, siger formand for den fælleskommunale styregruppe Heidi Madsen i en pressemeddelelse.
Hun mener den store indsats fra både virksomheden MedicCare, de visiterede borgere, de praktiserende læger, styregruppen og ikke mindst fagpersonalet i syge- og hjemmeplejen har gjort projektet til en succes.
Resultaterne af udviklingsprojektet er så lovende, at løsningen nu skal udrulles i de ni nordjyske kommuner Aalborg, Vesthimmerland, Hjørring, Jammerbugt, Brønderslev, Rebild, Frederikshavn, Thisted og Mariagerfjord.
Digitaliseringsprisen uddeles hvert år af Digitaliseringsstyrelsen, Djøf, Danske Regioner, Rambøll, KMD, Dansk IT og Charlie Tango
Sådan fungerer TIM
TIM fungerer ved, at borgeren får installeret en MedimiSmart pilleautomat i sit hjem. Pilleautomaten modtager automatisk oplysninger fra det fælles medicinkort (FMK) via borgerens elektroniske omsorgsjournal (EOJ) i kommunen. De oplysninger anvendes til apotekets pakning af medicin, til at minde borgeren om at tage sin medicin og til at tjekke aktuel dosis, inden den hælder pillerne op i en kop. Hvis borgeren ikke tager pillerne, sender systemet besked til en vagtcentral, som ringer for at minde borgeren om at tage medicinen og kontakter kommunen, hvis borgeren ikke besvarer tryghedsopkaldet.