Flere kommuner får påbud om færre besøg
Kolding Kommune er af Styrelsen for Patientsikkerhed blevet pålagt at begrænse besøg på alle kommunens plejehjem, midlertidige pladser og døgnrehabilitering. Påbuddet omfatter også alle træningsaktiviteter, aflastnings- og genoptræningspladser, tilbud med frivillige og de caféer på plejehjemmene, der normalt er åbne for borgere i de omkringliggende boliger.
"Udgangspunktet er, at hver beboer må have besøg af én nærmeste pårørende indendørs, med mindre besøget sker i en kritisk situation. Derudover vil der for andre pårørende være mulighed for besøg på udendørs arealer. Plejehjemmenes udendørs faciliteter er ikke ens, og derfor kan der være mindre forskel på, hvordan det enkelte plejehjem kan tilbyde besøg under de nye restriktioner. Alle plejehjem kontakter de pårørende direkte, så de får besked om de begrænsede muligheder for besøg," skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.
Også i Tønder er det stigende smittetal årsag til midlertidige besøgsrestriktioner.
- Vi har en del skrøbelige borgere på vores plejecentre, og det rammer naturligvis dem, når antallet af besøgende bliver begrænset. Men vi står desværre i en situation, hvor vi er nød til at reagere. Hvis vi skal undgå at smittetallet stiger yderligere og vi skal undgå at udsætte vores ældre medborgere for smitterisiko, er vi nød til at reagere, siger borgmester Henrik Frandsen (Tønder-Listen).
Haderslev Kommune kunne tirsdag den 10. november berette, at de også får restriktioner, da antallet af smittede per 100.000 borgere er oppe på 122. Det tal er kun overgået af Kolding Kommune.
- Det er jeg rigtig ærgerlig over på beboernes vegne, men vi er nødt til at beskytte vores svageste, og derfor følger vi naturligvis myndighedernes retningslinjer, siger borgmester H. P. Geil.
Opdateret tirsdag den 10. november kl. 08.56
Artiklen er en del af temaet COVID-19.