23948sdkhjf

Nyt velfærdspanel skal inspirere i Middelfart, når ældreområdet sættes fri

Middelfart Kommune har nedsat et velfærdspanel, som skal give inspiration til arbejdet med velfærdsaftalen, der sætter ældreområdet i kommunen delvist fri for nationale og kommunale regler og krav.

Det var i efteråret 2020, at Middelfart Kommune indgik en aftale med regeringen om frihed på ældreområdet. Begrundelsen var, at unødvendige statslige og kommunale regler ikke må stå i vejen for, at medarbejdere kan skabe den bedst mulige kvalitet i plejen og omsorgen af de ældre

Arbejdet nedefra er gået i gang, og ældre borgere, pårørende og ansatte har mulighed for at tænke nyt i tilrettelæggelsen af hverdagen på plejehjem og i ældrepleje med udgangspunkt i lokale ønsker og behov. Til at give politikere, ledere og medarbejdere inspiration udefra i arbejdet med velfærdsaftalen har Middelfart Kommune nu også nedsat et velfærdspanel, som består af nationale, kommunale og lokale repræsentanter.

- Det er for os sund fornuft, at vi skal skabe og udvikle de konkrete initiativer der, hvor velfærden foregår - i rummet mellem borgere og pårørende og i rummet mellem medarbejdere og borgere. Men vi har også brug for inspiration udefra for at kunne sætte mulighederne i velfærdsaftalen i det rette perspektiv.

- Derfor er det en stor glæde, at vi har kunnet sammensætte et så stærkt velfærdspanel med nogle af landets skarpeste hjerner og praktikere blandt pårørende, ledere og eksperter, siger Johannes Lundsfryd Jensen (S), borgmester i Middelfart Kommune.

Bredt sammensat panel

Konstruktionen med et velfærdspanel giver mulighed for at favne de mange interesser og mangfoldigheden af muligheder i velfærdsaftalen. Panelet skal vidensdele og give input til rammesætning og konkrete initiativer indenfor de præmisser, byrådet har sat. Efterfølgende vil styregruppen omsætte løsningsmulighederne til handling.

Panelet består af ansatte fra forskellige dele af civilsamfundet, primært udenfor kommunalt regi, og nye aktører vil løbende kunne inddrages i de aktuelle emner og temaer.

Som lokal repræsentant på ældreområdet medvirker Jette Erichsen, som er medlem af Ældrerådet i Middelfart Kommune.

- Jeg glæder mig til at samarbejde om at gå nogle veje, som ikke er betrådt før. Det er altid godt at få nye øjne på procedurer og processer, og det kan blive spændende at se hvilke tanker og ideer, der kommer fra de øvrige paneldeltagere, siger Jette Erichsen.

Som national repræsentant på ældreområdet medvirker Emil Tang, der har 14 års erfaring som direktør for Danske Diakonhjem, den største ikke-kommunale aktør på ældreområdet.

- Først og fremmest er jeg ydmyg og taknemmelig over at få muligheden for at deltage i velfærdspanelet i Middelfart kommune, og jeg glæder mig til at bringe min viden ind i debatten. Det er et stærkt panel, der er nedsat, og jeg glæder mig til at mødes med de øvrige deltagere og være med til at drøfte og endevende forskellige synspunkter, som forhåbentlig ender ud i konkrete initiativer, siger Emil Tang.

De øvrige paneldeltagere er:

- Johannes Lundsfryd Jensen, borgmester og formand for velfærdspanelet

- Kaj Johansen, udvalgsformand for Social- og Sundhedsudvalget

- Regitze Tilma, medlem af Byrådet

- Nis Peter Nissen, direktør Alzheimer foreningen

- Per Kjær, forskningschef Afdelingen for Anvendt Sundhedsforskning, UCL

- Marie-Louise Gotholdt, national chef, Røde Kors

- Marianne Levinsen, forskningschef, Center for Fremtidsforskning

- Tina Øllgaard Bentzen, lektor, Institut for Samfundsvidenskab og erhverv - (Samskabt styring), RUC

- Lene Tanggaard Pedersen, rektor, Designskolen Kolding og Professor i pædagogisk psykologi, Aalborg Universitet

- Torben Klitmøller Hollmann, sektorformand, FOA

- Pia Gjellerup, centerleder, Center for Offentlig Innovation

Middelfart Kommune har desuden ansat en programchef for indsatsen, Sten Kock-Hansen, som trak i arbejdstøjet den 15. februar.

Forventningen er, at der vil blive afholdt fire møder i velfærdspanelet hvert år i velfærdsaftalens treårige løbetid. Det første møde bliver afholdt den 17. maj.

Det politiske lovforslag, der sætter Middelfart Kommune fri af regler, forventes godkendt i Folketinget i løbet af foråret.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079