23948sdkhjf

’Book en pårørende’: Hvidovre Hospital søger frivillige til nyt støtteprojekt

Hvis der er mistanke om kræft, skal man som patient ofte mange undersøgelser og samtaler igennem på kort tid.

Nyt projekt på Hvidovre Hospital skal hjælpe patienter, der har brug for en støtteperson i denne periode. Det skal nærmere bestemt være muligt at ’booke’ en pårørende eller støtteperson, og hospitalet søger lige nu folk, som vil melde sig til.

 - En støtteperson er med til samtaler og undersøgelser og kan være den ekstra hukommelse og sæt ører, der navigerer en borger gennem udredningsforløbet og frem til en diagnose – kræft eller ej. ”Du skal fungere som uvildig støtte og lytte til både glæde og bekymringer under udredningsforløbet” siger projektkoordinator Cecilie Carlsen Caspersen.

Personerne kommer til at bruge 5 til 15 timer per forløb, og forløbet er ulønnet. Det skal være for folk, der vil hjælpe et andet menneske og være med til at lette et svært forløb. Som frivillig får man desuden et endags-kursus, der klæder dig på til opgaven.

- Et udredningsforløb varer under en måned, men kræver mange undersøgelser, hvilket også gør det svært for eventuelle pårørende at deltage, da de måske selv er syge, er på arbejdsmarkedet eller bor langt væk. Derfor er tilbuddet også en støtte og aflastning for pårørende – ikke kun et tilbud for patienter uden pårørende, siger Cecilie Carlsen Caspersen.

- Struktur, overblik og empati er gode evner at besidde som frivillig pårørende.

Proktet er ledet af Gastroenheden og Inf. Med og inspireret af Kræftens Bekæmpelses Navigator-ordning, der er til kræftsyge i et behandlingsforløb.

Hvidovre-projektet adskiller sig fra dette tilbud ved at henvende sig til folk, der er i udredning for en kræftsygdom – og er altså også tænkt som en hjælp til pårørende, der måske ikke kan nå at være med i det omfang, de gerne ville.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.469