23948sdkhjf

Regeringen appellerer til partier: Bak op om velfærdslov

Med en såkaldt velfærdslov vil regeringen sikre, at der bliver flere penge til velfærd i takt med, at der kommer flere børn og ældre.

Og på et pressemøde onsdag sender tre af regeringens ministre en appel til både røde og blå partier om at bakke op om lovforslaget. Det bliver førstebehandlet i Folketingssalen torsdag.

- Som det er i dag, har danskerne ingen forsikring for, at skiftende regeringer sætter tilstrækkelige midler af til velfærd, når der kommer flere børn og ældre.

- Med velfærdsloven ønsker vi et stærkere fundament for danskernes velfærd, siger finansminister Nicolai Wammen (S).

Foruden finansministeren deltager også social- og ældreminister Astrid Krag (S) samt indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad.

Det er vigtigt for regeringen at få opbakning til loven. Blandt andet fordi det under valgkampen i 2019 var et af Socialdemokratiets helt centrale valgløfter.

Pressemødet bliver afholdt, selv om det var tilbage i september, at regeringen fremlagde et udkast til loven.

I 2006 indgik den daværende regering bestående af Venstre og De Konservative en aftale om et velfærdsforlig. Det gjorde den sammen med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og De Radikale.

Det er det forlig, som blandt andet betyder, at pensionsalderen stiger. Det skal finansiere fremtidens velfærd.

Og det er netop partierne bag velfærdsforliget, som finansminister Nicolai Wammen håber vil stemme for den nye lov.

Men selv hvis loven bliver vedtaget, er der ingen garanti for, at den ikke kan ændres, hvis flertallet igen skifter fra rødt til blåt.

- Kommer der et blåt flertal på et tidspunkt, så kan de jo gøre det. Men så må de jo stå til ansvar overfor danskerne, når der kommer flere børn og ældre, siger Nicolai Wammen.

Velfærdsloven vil forpligte den til en hver tid siddende regering til som minimum at lade de offentlige udgifter stige lige så meget som det demografiske træk.

Det er op til de enkelte kommunale, regionale og statslige institutioner at afgøre, hvordan budgetterne udmøntes.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.146