23948sdkhjf

Pernille er blevet uddannet 'Digi-Tech'-sosu: "Vi er ikke spor specielle"

- Jamen vi er ikke spor specielle, siger Pernille Nielsen, som i dag blev færdig som Digi Tech’er på SOSU Syd i Aabenraa.

- Vi havde ikke særlige forudsætninger for at komme ind på Digi Tech, vi var bare nysgerrige; ja faktisk skulle jeg overtales til at vælge den linje, for jeg syntes dengang, at robotter i ældreplejen var en forringelse, griner Pernille. 

Den unikke Digi Tech-linje på SOSU Syd har udklækket dens første SOSU-assistenter med særlige digitale kompetencer.

- Man skal ikke have særlige evner for at søge ind på Digi Tech, forklarer direktør på SOSU Syd Lotte Dalegaard Pedersen, men det har de fået, når de kommer ud på arbejdsmarkedet.

SOSU Syd har med konstruktionen af Digi Tech for tre år siden forsøgt at komme det 21. århundrede i møde med de nødvendige kompetencer.

Flere drenge på uddannelsen

Det er sket ved at satse på innovation og kreativitet. Digi Tech’ere er uddannede til at være udadvendte og nysgerrige og klar til kompetent kommunikation i et samfund i hastig forandring.

Nu har det så vist sig, at de, der har søgt Digi Tech-linjen, har en lidt anden profil, end de ordinære assistentelever, der er flere drenge, der er elever med teknisk og digitalt orienterede intelligenser, og der er elever, der ikke ville være i SOSU-verdenen i dag, hvis ikke de var blevet fanget af det særlige indhold på Digi Tech.

-Vi ser her en mulighed for at sprede rekrutteringen til faget ud, forklarer Lotte Dalegaard Pedersen.

Digi Tech kan ifølge hende tiltrække elever, som måske ellers ikke kan se sig selv i et omsorgsfag. De kommer ind ind på skolen og får alle de samme sundhedsfaglige kompetencer som alle andre SOSU-assistenter, men også en digital selvtillid.

De lærer at kode, at programmere og kreere digitale løsninger. 

Alle har fået arbejde

Digi Tech’erne er i høj kurs ude i praksis, og de har allerede fået arbejde. Pernille Nielsen starter på Aabenraa Sygehus på mandag.

-Jeg synes, at alle fremtidens SOSU-assistenter skal tage Digi Tech’en, for når jeg kan, så kan alle andre det også. Det er ikke så svært, og hvis man bare er nysgerrige og tør råbe lidt op og være klar til en undervisning, som ikke sker på en tavle, men ude i grupper og i en jagt på både viden og svar, som man selv har ansvaret for. Det har været utrolig spændende, afslutter Pernille Nielsen.

Og Lotte Dalegård Pedersen er enig:

- Vi har givet Digi Tech-modellen videre til flere andre skoler i landet, og manges øjne er vendt imod udviklingen, for har vi her en del af løsningen på fremtidens SOSU-mangel?

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11