23948sdkhjf

Kommuner og private investorer diskuterer fremtidens plejeboliger

På grund af regeringens opfordring onsdag 8. december til at virksomheder aflyser arrangementer på grund af den smitsomme coronavariant Omikron, har Bygherreforeningen aflyst konferencen.
En ny dato meldes ud i 2022.

Hvordan skal fremtidens plejehjem udformes og skal det kommunale tilbud udvides med friplejehjem? I mange kommuner er det allerede en realitet og flere private investorer kigger mod plejeboligmarkedet.

Man kan blive klogere om både udfordringer og muligheder ved privatiseringen af plejeboligsektoren kan skabe, når proffesorer, pensions- og investeringsselskaber og Greve og Vejle kommuner mødes 15. december til Bygherreforeningens konference.

Under overskriften "Hvordan håndterer vi ældreboomet og det øgede plejeboligbehov?" vil blandt andet pensionsselskabet PFA fortælle om deres arbejde med at bygge friplejehjem, seniorboliger og -bofællesskaber. Selskabet har også et luksusplejehjem på tegnebrættet med pool og bar i baghaven.

Greve Kommune vil også dele ud af deres erfaringer med friplejehjem i Hundige.

- Friplejemodellen var attraktiv for byrådsflertallet hos os. Hvis man sælger en kommunal grund til et alment plejecenter, så betaler man den grundpris, man får, tilbage i grundkapitalindskud. Så der går handlen så at sige i nul. Men når man sælger til et friplejehjem, så kommer der penge i kommunekassen, som kan bruges til andre formål – for eksempel til at forbedre andre dele af den kommunale velfærd. Samtidig løber man ingen risiko i byggefasen og har heller ingen tomgangsudgift ved tomme boliger, og den kan være ret betydelig, fortæller Sigurd Arnfred Larsen, udviklingskonsulent i Greve Kommune.

Han peger dog også på ulemper såsom at kommunen ikke har anvisningsret og dermed ingen mulighed for at råde over kapaciteten. Kommunen har tilsynsforpligtelsen, men muligheden for at sanktionere ligger hos Sundhedsstyrelsen.

Konferencen holdes i Dansk Arkitektur Center i BLOX og man vil også kunne høre oplæg fra Jes Søgaard, professor, Syddansk Universitet, PensionDanmark, Vejle Kommune, NREP, Forsikring & Pension, Tine Rostgaard, professor, Roskilde Universitet og Bygherreforeningen selv.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082