23948sdkhjf

44-årige Søren har skiftet jobbet ud med en SSA-uddannelse

Søren Jørgensen låser døren op til afdelingen i Regionspsykiatrien Randers, hvor han har sin daglige gang. Vintersolen strømmer ind ad de sydvendte vinduer, mens Søren fortæller om afdelingen, typer af patienter og behandlingsmuligheder. Vidste man ikke bedre, skulle man tro, man var i selskab med en erfaren medarbejder på området.

Men Søren Jørgensen er praktikant i tredje erhvervspraktik i forbindelse med sin uddannelse til social- og sundhedsassistent på skolen i Randers. 

- Jeg har arbejdet med pædagogik i 20 år og havde et ønske om at få nye og spændende kompetencer. Jeg ville gerne fortsætte med at arbejde med mennesker, og blandt andet derfor faldt valget på uddannelsen til social- og sundhedsassistent, fortæller Søren Jørgensen og uddyber:

- Det er en bred tværfaglig uddannelse, der åbner rigtig mange døre - både for forskellige jobs og efteruddannelse. Vi får for eksempel erfaring inden for hospitalsvæsenet, psykiatrien, hjemmeplejen, medicinhåndtering og rehabilitering. Det er en uddannelse, der giver ansvar", understreger han.

Søren Jørgensen er især glad for de mange praktikker, fordi det giver et rigtig godt indblik i området og kan bruges til fremtidige karrierevalg. Selv overvejer han at forsætte på ledelsesområdet, som han har erfaring med fra tidligere stillinger.

Løn under uddannelse betyder meget

Hvis man er over 25 år, får man løn under hele uddannelsen til Social- og Sundhedsassistent. Det er nyt, fordi man før skulle gennemføre et 20 ugers grundforløb på SU. De nye regler åbner især døre for dem, der er vant til at få løn fra et andet arbejde og måske har en familie at forsørge. Søren Jørgensen får voksenelevløn under hele sin uddannelse, fordi han også har relevant erhvervserfaring.

- Det økonomiske aspekt havde helt klart en betydning for mit valg af uddannelsen. Der er stor forskel på at være på SU og i stedet få voksenelevløn fra uddannelsens start, understreger Søren Jørgensen.

Søren Jørgensen sætter også pris på den personlige udvikling, der naturligt bliver en del af en uddannelse, hvor man bringer sig selv i spil. Derudover er det tværfaglige samarbejde og det faglige niveau på uddannelsen også et plus for assistenteleven.

- Det er en uddannelse med mange facetter. Vi skal vide en del om medicin, vi skal kunne dispensere medicin, give injektioner, genkende bivirkninger, samarbejde med læger og være stærke relationelt. Der er også noget på spil. Vi får jo en autorisation, som vi kan miste igen, hvis vi ikke gør vores arbejde godt nok, og det er vigtigt, når man har ansvar for andre menneskers ve og vel, siger Søren Jørgensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.072