23948sdkhjf

Endnu en kommune ansætter unge til plejehjem

Hørsholm Kommune går i fodsporene på flere andre kommuner, der ansætter unge i fritidsjob på plejehjem

Hørsholm Kommune efterlyser i et jobopslag unge, der kunne tænke sig at "gå ture eller spille et spil" med de ældre, samtidig med de hjælper til med de praktiske opgaver på plejehjemmene. Det skriver TV2 Lorry.

Og det giver både praktisk og personlig mening, siger den lokale fællestillidsrepræsentant for social- og sundhedssektoren i Hørsholm Kommune, Manuela Press:

- Vi bliver ved med at mangle folk, og det er jo de unge, som skal løfte nogle opgaver i fremtiden. Jeg synes, det er en god måde at åbne deres øjne for arbejdet med ældre. Det er jo - undskyld jeg siger det - andet end at tørre dem i numsen, siger hun til TV 2 Lorry.

FølgesVENde og Spirer

Dermed ligger Hørsholm Kommune sig i slipstrømmen af en række andre kommuner. Kommunefokus har tidligere fortalt om blandt andet Herning Kommune, der i efteråret søgte 25 såkaldte FølgesVENde mellem 13 og 17 år til syv af kommunens plejehjem.

- På den korte bane er målet, at de unge og ældre skal få glæde af hinanden. På længere sigt håber vi, at de unge får lyst til at blive sosu-hjælper eller sygeplejerske, så vi kan rekruttere dem, udtalte Gitte Rasmussen, chef for plejecentrene i Herning Kommune, til Kommunefokus 19. oktober.

Inspirationen fra FølgesVENde-projektet kommer fra Horsens Kommune, hvor man siden 2018 har haft succes med at ansætte skoleelever i fritidsjob på plejehjem som Spirer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127