23948sdkhjf

Ny kvinde i front for SOSU Østjylland

Ny forkvinde afløser Hans-Jørgen Hørning, der har siddet 16 år på posten.

SOSU Østjylland har fået ny formand og også ny bestyrelse.

Anette Poulsen (A) er valgt som formand for SOSU Østjyllands bestyrelse i de kommende fire år. Hun afløser tidligere bestyrelsesformand Hans-Jørgen Hørning, der efter 16 år har takket af.

Bestyrelsen konstituerede sig efter et møde i maj. Anette Poulsen (A) blev valgt til formand og Jonas Westergaard Sivertsen (A) blev valgt til næstformand.

Anette Poulsen er udpeget af byrådet i Aarhus Kommune. Hun fortsætter i skolens bestyrelse i sin 2. bestyrelsesperiode. Udover at være 1. viceborgmester i Aarhus Kommune er Anette formand for Sundheds- og omsorgsudvalget og Børne- og ungeudvalget. Anette er oprindeligt uddannet sygeplejerske og har mange års klinisk og ledelsesmæssig erfaring fra Aarhus kommune.

Jonas Westergaard Sivertsen er udpeget af byrådet i Silkeborg Kommune og er ny i SOSU Østjyllands bestyrelse. Jonas er formand for ældreudvalget i Silkeborg Kommune og ser rekrutteringsudfordringerne til ældreområdet som en af de vigtigste samfundsmæssige opgaver.

Udover formand og næstformand består SOSU Østjyllands nye bestyrelse af:

  • Karina Kirk (D), udpeget af byrådet i Skanderborg Kommune
  • Henrik Gottlieb Hansen (A), udpeget af regionsrådet i Region Midtjylland
  • Ulla Gram, udpeget af FOA Silkeborg-Skanderborg
  • Inge Jensen Pedersen, udpeget af FOA Aarhus
  • Annette Secher, udpeget af Borgmesterens afdeling i Aarhus Kommune
  • Mette Kayerød Jochumsen, udpeget af Dansk Erhverv
  • Lauge Rud-Clemmensen, udpeget af bestyrelsen som selvsupplerende medlem
  • Mads Peter Klindt, udpeget af bestyrelsen som selvsupplerende medlem
  • Louise Fredlund Schelde, elevrepræsentant, Aarhus afdelingen
  • Peter Raun Frost, elevrepræsentant, Silkeborg afdelingen
  • Lone Rusberg, medarbejderrepræsentant
  • Steen Bossen, medarbejderrepræsentant

- Den nye bestyrelse er kendetegnet ved, at medlemmerne har en bred palet af kompetencer og store ambitioner om at skabe de bedste rammer for at uddanne faglærte til social- og sundhedsområdet og til det pædagogiske område. Bestyrelsen vil også have fokus på at udbyde relevante kurser og efter- og videreuddannelse inden for branchen, så vores faggrupper sikres mulighed for livslang læring, sagde den nyvalgte formand Anette Poulsen og tilføjede: 

- Der er slet ingen tvivl om, at rekrutteringsudfordringerne til vores uddannelsesområde vil komme til at fylde i løbet af bestyrelsesperioden, og vi glæder os til samarbejdet med vores samarbejdskommuner og regionen om opgaven med at øge interessen for vores vigtige velfærdsuddannelser og være med til at tiltrække flere ansøgere til området. Vi er klar til at trække i arbejdstøjet og ser frem til de næste fire års bestyrelsesarbejde, slutter Anette Poulsen.

Den gældende bestyrelsesperiode dækker 1. maj 2022 - 30. april 2026.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079