23948sdkhjf

Flere GPS'er til demensramte kortslutter i vand

Selvom leverandører af GPS'er til demensramte ældre fortæller, at produkterne er vandtætte, går de ud, når de kommer i saltvand.

Det viser en test, TV2 Østjylland har lavet.

Søndag kunne mediet fortælle om leverandøren Stella Care, hvor en GPS, der er markedsført som vandtæt, ikke kunne holde til at komme i havet. Nu viser det sig, at produkter fra leverandøren Safe Call, der blandt andet leverer til Silkeborg Kommune, har samme udfordring.

Administrerende direktør i Safe Call Tommy Rasmussen forklarer, at firmaet blot videreformidler de specifikationer om de forskellige GPS-enheder, som de får fra producenten.

- Vi er nødt til at rette os efter, hvad producenterne siger, og i det her tilfælde oplyser de, at enhederne er vandtætte ved en klassifikation, der hedder "IP67". Det svarer til, at de kan være under vand i 10 til 30 minutter, uden at det skulle påvirke enheden. Men vi kommer nok til at ændre en lille smule i forhold til det, vi skriver nu, siger Tommy Rasmussen til TV2 Østjylland.

Silkeborg Kommune har eksempelvis 122 enheder fra firmaet Safe Call. Blandt andet en GPS-brik, som, ifølge Safe Call, er vandtæt. Efter en tur i vandet i TV2 Østjyllands test afgav den dog ikke længere signal.

TV2 Østjylland testede tre produkter fra Safe Call. Efter 26 timer var det i alle tre tilfælde muligt at opspore en testperson. Men to af dem kunne ikke tåle vand.

Silkeborg Kommune, som bruger Safe Call, fortæller, at de fremover vil have ekstra fokus på GPS'ers funktion i forbindelse med vand. Men der er tillid til Safe Call, som kommunen vurderer som de bedste på markedet.

- Vi har brugt Safecalls produkter gennem de seneste 15 år, og jeg har ikke hørt om, at vi har haft konkrete situationer med ældre, der er kommet i problemer på grund af GPS'ernes manglende vandtæthed, siger sundheds- og omsorgschef, Malene Herbsleb, til TV2 Østjylland.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078