23948sdkhjf

Sundhedsøkonom: Pårørende må træde til, hvis ældreplejen skal hænge sammen

Pårørende til ældre, der har brug for pleje, kommer til at skulle tage mere fat i fremtiden, lyder det fra professor i sundhedsøkonomi, Jes Søgaard fra Syddansk Universitet.

Til Danmarks Radios P1 Morgen siger han, at Danmark står i en situation, hvor der bliver flere og flere ældre - og færre og færre til at tage sig af dem.

- Derfor skal indkøb, rengøring og havearbejde ikke nødvendigvis foretages af en kommunalt ansat, siger Jes Søgaard.

Ifølge professor Jes Søgaard viser undersøgelser, at de pårørende i høj grad gerne tager plejeopgaver af praktisk karakter på sig.

- Ser man til Tyskland og Østrig, er det jo standarden. Ligeledes ser man i Sydeuropa, at det er en familieopgave. Der ender vi næppe, men det bør diskuteres, om vi mere systematisk skal begynde at indregne de pårørende, skriver DR Nyheder.

Jes Søgaard forestiller sig til, at de pårørendes indsats skal koordineres med den kommunale hjemmepleje - i hvert fald i de tilfælde, hvor det kan lade sig gøre.

Han henviser blandt andet til Nyborg Kommune, hvor man er opmærksom på problematikken og i aften holder et borgermøde, hvor netop de pårørendes rolle i fremtidens ældrepleje skal diskuteres.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125