23948sdkhjf

Køge Kommune lægger sig fladt ned i påbudssag

Styrelsen for Patientsikkerhed gav i sidste uge en kraftig kritik af Køges hjemmepleje. Kommunen går “straks” i gang med at følge op. 

I går kom det som en overraskelse for Køge Kommune, at Styrelsen for Patientsikkerhed før weekenden havde offentliggjort tilsynsrapporten fra dets besøg i Køge Kommunes vestlige hjemmepleje. I dag tirsdag siger Direktør for velfærdsforvaltningen, Bjarne Andersen, at man med det samme vil følge op på styrelsens påbud.

- Vi vil straks gå i gang med at følge op på dem. Hele kommunens plejeboligområde er i gang med en omfattende proces, hvor der bliver arbejdet med den faglige kvalitet, dokumentation og kulturen på arbejdspladsen. Det arbejde kommer på baggrund af påbuddene her også til at inddrage hjemmeplejen.

Det er Køge Kommune også tvunget til. For i det påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som har ikke mindre end 16 underpunkter, står der afslutningsvis, at “påbuddet skal være efterlevet fra den 16. december 2022.” Dog har professor i forvaltningsret Sten Bønsing rejst tvivl om den forvaltningsretlige status af flere elementer i påbuddet.  

Tager påbud “meget alvorligt”

Direktøren for velfærdsforvaltningen lægger vægt på, at man tager kritikpunkterne fra Styrelsen for Patientsikkerhed yderst alvorligt.

- Den kritik, som vi oplever af vores ældreområde, tager vi meget alvorligt. Vi arbejder benhårdt på forandringer på den lange bane, som kommer til at betyde et løft i den kvalitet, vi har i plejen. Det er et langt sejt træk, som ikke sker fra den ene dag til den anden, siger Bjarne Andersen til Magasinet Pleje.

Også i Køge Kommunes byråd tager man kritikken fra Styrelsen for Patientsikkerhed alvorligt.

- Jeg ser med den allerstørste alvor på de kritikpunkter, vores ældrepleje står over for, siger Bent Sten Andersen.

Andersen er nuværende formand for ældre- og sundhedsudvalget i Køge Kommune, men forhenværende medlem af Dansk Folkeparti. I dag er han løsgænger.

Bent Sten Andersen erkender, at der i den nuværende situation er krav om hurtige resultater, men samtidig betoner han, at det tager tid.

- I sådan en situation ønsker man naturligvis altid umiddelbar handling og resultater. Men jeg må erkende, at der er brug for tid til kompetenceudvikling og arbejdet med kultur og faglighed. Der bliver naturligvis straks lagt en handleplan for de påbud, der er givet i hjemmeplejen Vest, siger ex-DF'eren og ældreudvalgsformand Bent Sten Andersen.

I går kunne Magasinet Pleje fortælle, at Køge, udover de allerede offentligt kendte påbud til plejehjemmene Nørremarken og Møllebo, også havde fået et nyt og meget omfattende påbud til hjemmeplejen i Kommunens vestlige del.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078